Afsked med din hund

Afsked med din hund

Af Laerke - 31. Mar 2020

Vi føler med dig den dag, du må sige farvel til din hund – dit kære familiemedlem. Så megen glæde og så mange oplevelser, I har haft sammen. Det er en svær tid, som vi gerne vil hjælpe dig med at komme igennem.

Dyregravpladsen

En måde at bearbejde sorg på, er at have et gravsted, hvor du kan mindes din kære hund. Vi har i en årrække drevet en Dyregravplads i Aarhus. Gravpladsen er venligst stillet til rådighed af Aarhus Kommune for borgere i kommunen, der gerne vil have et kæledyr begravet på pladsen.

Vi ville ønske, at flere kommuner ville stille jord til rådighed, for de mange hundeejere, som har brug for et sted at gå hen og mindes og bearbejde sorgen.

Din sorg

Sorgen over at miste en hund kan for nogle være lige så stor, som tabet af ethvert andet familiemedlem. Samtidig er sorgen over tabet af en hund i vores samfund til en vis grad tabubelagt, og du kan derfor have svært ved at tale om det og få bearbejdet din sorg.

Sorg kan opstå i mange forskellige situationer, for eksempel:

  • Det kan være svært at træffe beslutning om at afslutte dit kære familiemedlems liv, enten på grund af sygdom, alderdom eller andre svære omstændigheder
  • Når din hund afgår ved døden.
  • Når du ikke længere kan have din hund i dit liv, for eksempel på grund af alderdom, flytning til plejehjem, eller flytning til en bolig, hvor du ikke må have hund.
  • Hvis din terapihund afgår ved døden.
  • Ved skilsmisse, når du skal finde ud af, hvem der overtager hunden.
  • Kraftige sorgreaktioner hos børn, som mister hunden. Børn kan opleve deres første store sorg, når de mister deres hund. Måske er din sorg kraftig, fordi tabet re-aktualiserer en sorg forbundet med et tidligere tab af for eksempel en forælder eller en anden nærtstående relation.

Læs også: Sorgen over at miste sit kæledyr”

Sorgterapi

Mister du din hund, kan sorgen være svær at bære. Du kan ske at stå alene med tabet, og måske bliver du ikke mødt i din sorg af dine nærmeste eller af dine venner. Vi tilbyder dig derfor sorgterapi og en mulighed for at blive mødt i din sorg, og dermed også en mulighed for at forbedre din livskvalitet.

Terapien kan enten foregå individuelt eller i en gruppe. Står I, som familie, med det store tab af jeres hund, tilbyder vi også familieterapi.

Få hjælp:Vi hjælper dig gennem sorgen

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.