Alarmerende: 100 nødstedte killinger modtaget på få uger

Alarmerende: 100 nødstedte killinger modtaget på få uger

Nødstedte killinger har fyldt meget af arbejdet på dyreinternatet i Tranbjerg de seneste måneder. Næsten halvdelen af de killinger dyreinternatet har modtaget i år, er indleveret i efteråret og begyndende vinter. Klimaforandringer kan være forklaringen, som fører til flere herreløse katte – et arbejde Aarhus Kommune lovligt kan støtte. Dyreinternatet er på byrådets dagsorden onsdag.

Aarhus Byråd behandler dyreinternatets appel om økonomisk støtte onsdag den 16. december. Det har vi ventet på siden august, hvor vi appellerede til borgmester Jakob Bundsgaard om hjælp til dyreinternatet, der er lukningstruet. Heldigvis viste rådhusets juridiske gennemgang af vores appel, at kommunen har lov til at støtte vores arbejde med herreløse katte, hvilket vi fik at vide i begyndelsen af december.

Og lige netop vores arbejde med herreløse katte fylder rigtig meget i det daglige arbejde på internatet.

“Herreløse katte fylder godt 66 procent af vores arbejde, og de vil fylde mere og mere på grund af klimaforandringer. Derfor er det glædeligt for kattene og for borgerne, at lige netop det arbejde har kommunen mulighed for at støtte,” påpeger direktør Jesper Søderberg.

Herreløse katte et voksende problem

Katte får normalt killinger i løbet af sommerhalvåret. Men det varmere klima påvirker katte, så killingesæson kommer til at vare hele året, og det betyder flere kuld killinger om året end tidligere. Det har dyreinternatet mærket de seneste tre år, og særligt i år har efteråret været fyldt med indleverede killinger. Dyreinternatet har i 2020 modtaget 225 killinger, hvoraf de 100 er indleveret siden begyndelsen af september.

“Næsten halvdelen af de killinger vi har fået ind i år, er indleveret udenfor kattenes normale killingesæson. Det er alarmerende,” påpeger vores direktør Jesper Søderberg, som frygter for dyrevelfærden i kommunen.

Byrådet afgør dyreinternatets skæbne

Dyreinternatets fremtid afgør byrådet onsdag, hvor økonomisk støtte til dyreinternatet er på dagsordenen. Samtidigt er det glædeligt, at opbakningen og indsamlingen blandt private borgere nu har rundet de 1,5 mio.kr.

“Vi er dybt taknemmelig for den kæmpe opbakning borgerne har givet os gennem økonomisk støtte de seneste måneder. Den betyder så uendelig meget for os. Nu venter vi med spænding på udfaldet af byrådsmødet onsdag, hvor byrådsmedlemmerne hver især afgør dyreinternatets skæbne. Vi håber de, ligesom borgerne, gerne vil have, at vi fortsætter de vigtige opgaver for samfundet i Aarhus og omegn,” slutter Jesper Søderberg.

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.