Afsked med din hund

Afsked med din hund

Vi føler med dig den dag, du må sige farvel til din hund – dit kære familiemedlem. Så megen glæde og så mange oplevelser, I har haft sammen. Det er en svær tid, som vi gerne vil hjælpe dig med at komme igennem.

Dyregravpladsen
En måde at bearbejde sorg på, er at have et gravsted, hvor du kan mindes din kære hund. Vi har i en årrække drevet en dyregravplads i Aarhus. Gravpladsen er venligst stillet til rådighed af Aarhus Kommune for borgere i kommunen, der gerne vil have et kæledyr begravet på pladsen.

Vi ville ønske, at flere kommuner ville stille jord til rådighed, for de mange hundeejere, som har brug for et sted at gå hen og mindes og bearbejde sorgen.

Læs mere om:

Din sorg
Sorgen over at miste en hund kan for nogle være lige så stor, som tabet af ethvert andet familiemedlem. Samtidig er sorgen over tabet af en hund i vores samfund til en vis grad tabubelagt, og du kan derfor have svært ved at tale om det og få bearbejdet din sorg.

Sorg kan opstå i mange forskellige situationer, for eksempel:

  • Det kan være svært at træffe beslutning om at afslutte dit kære familiemedlems liv, enten på grund af sygdom, alderdom eller andre svære omstændigheder
  • Når din hund afgår ved døden.
  • Når du ikke længere kan have din hund i dit liv, for eksempel på grund af alderdom, flytning til plejehjem, eller flytning til en bolig, hvor du ikke må have hund.
  • Hvis din terapihund afgår ved døden.
  • Ved skilsmisse, når du skal finde ud af, hvem der overtager hunden.
  • Kraftige sorgreaktioner hos børn, som mister hunden. Børn kan opleve deres første store sorg, når de mister deres hund. Måske er din sorg kraftig, fordi tabet re-aktualiserer en sorg forbundet med et tidligere tab af for eksempel en forælder eller en anden nærtstående relation.
Læs mere om:
Sorgterapi
Mister du din hund, kan sorgen være svær at bære. Du kan ske at stå alene med tabet, og måske bliver du ikke mødt i din sorg af dine nærmeste eller af dine venner. Vi tilbyder dig derfor sorgterapi og en mulighed for at blive mødt i din sorg, og dermed også en mulighed for at forbedre din livskvalitet.

Terapien kan enten foregå individuelt eller i en gruppe. Står I, som familie, med det store tab af jeres hund, tilbyder vi også familieterapi.

Vi tilbyder terapi, som:

Gruppeterapi
Mennesker, der har den samme problematik og udfordring ved at have mistet et kæledyr eller er ved at tage en svær beslutning om aflivning samt bortadoptering. Terapien foregår på vores adresse: Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J.

Familieterapi
En familie, hvor man enten har mistet et kæledyr, eller er ved at træffe en svær beslutning om at afslutte et kæledyrs liv eller ved skilsmissen. Terapien foregår som udgangspunkt på vores adresse: Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J.

Individuelterapi
Et menneske, der oplever sorg relateret til et kæledyr eller har en ubehandlet sorg, der indvirker på en uhensigtsmæssig måde på menneskers dagligdag. Terapien foregår som udgangspunkt på vores adresse: Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J.

Book din tid til terapi
Sorgterapi 

Læs også

Adoptér en hund

Inden du vælger at blive hundeejer, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind I, hvilket ansvar du påtager dig. Hunde er sociale dyr, som kræver meget opmærksomhed. Har du tid og overskud til at passe den – også om 10-15 år?

Hvalpetjek

Har du fået dig en hundehvalp, er det vigtigt, at I kommer godt fra start. Vi laver et klinisk tjek af din hvalp, og det...

Foderanalyse fører din hund og dig ud af foderjunglen

Får min hund det bedste foder? Det spørgsmål er der mange hundeejere, der stiller sig selv, og det kan være svært at gennemskue. Den rigtige...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere