Psykiatrisk servicehund

Psykiatrisk servicehund

Med hunde har vi mange glæder. Hunde kan nogle helt uvurderlige ting for mennesker med psykiske udfordringer. Hunden hjælper dem med at komme gennem dagen og give dem tryghed, hvor de færdes sammen.

Vi har i de seneste fem år hjulpet en lang række mennesker til en bedre hverdag, ved at træne hund og ejer til at fungere sammen som et par, også kaldet en ekvipage. Når træningen er vel overstået, bliver hunden certificeret, som psykiatrisk servicehund og må bære servicehundevesten. Vesten giver adgang til visse steder i samfundet, hvor du normalt ikke må have hund med, for eksempel i supermarkedet.

Læs mere om dette vigtige arbejde, og om hvordan du eller en af dine pårørende eventuelt kan få hjælp af en psykiatrisk servicehund.

Læs også

Adoptér en hund

Inden du vælger at blive hundeejer, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind I, hvilket ansvar du påtager dig. Hunde er sociale dyr, som kræver meget opmærksomhed. Har du tid og overskud til at passe den – også om 10-15 år?

Hvalpetjek

Har du fået dig en hundehvalp, er det vigtigt, at I kommer godt fra start. Vi laver et klinisk tjek af din hvalp, og det...

Foderanalyse fører din hund og dig ud af foderjunglen

Får min hund det bedste foder? Det spørgsmål er der mange hundeejere, der stiller sig selv, og det kan være svært at gennemskue. Den rigtige...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere