Hvad kræver det af hunden?

Hvad kræver det af hunden?

Hvis du har en hund og gerne vil have den certificeret som psykiatrisk servicehund, skal vi godkende den. Din hund skal være mindst 2 år gammel.

Vi tager en indledende samtale med en af vores trænere. Træneren vurderer hund og ejer sammen, hunden alene og om den er egnet som psykiatrisk servicehund. Træneren vurderer også om den har de rette forhold og betingelser, så vi ikke går på kompromis med dyrevelfærden. Du skal regne med, at samtaler tager en time.


Det er vigtigt at huske på, at hunden også skal have lov til at holde fri.

Hunden skal vide, at når den har den blå servicevest på, så er den på arbejde. Når hunden derimod er ude af vesten, så er den fri til at være kæledyr.

 

Har du ikke en hund, kan du kontakte os, så hjælper vi dig gerne videre i processen:

Læs også

Luna er til stede og tillidsskabende

Terapihunden Luna har netop bestået sin re-certificering med glans. Vi re-certificerer vores psykiatriske servicehunde og terapihunde hvert andet år for at sikre, at de lever op til vores krav og derved kan udføre deres arbejde og hjælpe bedst muligt.

Kommunale bevillinger til psykiatrisk servicehund

Kommunale bevillinger til psykiatrisk servicehund som hjælpemiddel En kommune kan med fordel bevilge en psykiatrisk servicehund til en borger. Kommunen kan vælge at give en...

Hvor må jeg medbringe min psykiatriske servicehund?

Det er desværre ikke alle steder, du må medbringe din psykiatriske servicehund. Men det arbejder vi på løbende bliver bedre. Rent praktisk indhenter vi skriftlige tilladelser og undersøger regler for at medbringe servicehunde i butikker, offentlig transport med videre.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere