Hvor må jeg medbringe min psykiatriske servicehund?

Hvor må jeg medbringe min psykiatriske servicehund?

Det er desværre ikke alle steder, du må medbringe din psykiatriske servicehund. Men det arbejder vi på løbende bliver bedre. Rent praktisk indhenter vi skriftlige tilladelser og undersøger regler for at medbringe servicehunde i butikker, offentlig transport med videre.

Oplever du problemer med at medbringe din servicehund, hjælper vi dig med at indhente skriftlig accept, så det i fremtiden ikke bliver et problem:

Fødevarebutikker

Fødevarestyrelsen har nogle generelle regler, som du kan læse på styrelsens hjemmeside: Førerhunde og servicehunde 

Salling Group (Netto, Føtex, Bilka og Salling)
Kvickly Brunns Galleri


Butikker


Apoteker
Matas


Offentlig transport

DSB, Arriva, Movia, Metro, Midttrafik, Sydtrafik,
Nordjyllands Trafikselskab, Fynbus & BAT
(se side 18)

 

Flyrejser

Norwegian 
RyanAir 
Scandinavian Airlines System (SAS) 

Læs også

Hvad kræver det af hunden?

Hvis du har en hund og gerne vil have den certificeret som psykiatrisk servicehund, skal vi godkende den. Din hund skal være mindst 2 år...

Luna er til stede og tillidsskabende

Terapihunden Luna har netop bestået sin re-certificering med glans. Vi re-certificerer vores psykiatriske servicehunde og terapihunde hvert andet år for at sikre, at de lever op til vores krav og derved kan udføre deres arbejde og hjælpe bedst muligt.

Kommunale bevillinger til psykiatrisk servicehund

Kommunale bevillinger til psykiatrisk servicehund som hjælpemiddel En kommune kan med fordel bevilge en psykiatrisk servicehund til en borger. Kommunen kan vælge at give en...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere