Terapihund

Terapihund

En terapihund er en hund, som ikke hjælper sin ejer, men i stedet hjælper andre mennesker i samarbejde med ejeren. Ejeren kan være en fagperson for eksempel en psykolog, men kan også være en almindelig person, som udbyder hundens services til andre. For eksempel som bisidder til et møde hos kommunen.

Forskning fra USA og Storbritannien viser, at der kan være store fordele forbundet med at bruge hunde som terapeutiske assistenter. Det er fordele, som er vigtige at udbrede i Danmark.

Hvordan ser processen omkring certificeringen ud?

Processen omkring anskaffelsen- og træningen af en terapihund, kan groft skitseres således:

  • Du skal have en hund, som er godkendt af Trinitas/The Voice of Pets. Har du ikke en hund, kan vi hjælpe dig i processen med at anskaffe dig en.

  • Du og din hund skal indgå i et skræddersyet træningsforløb, for at få din hund trænet op til certificering som terapihund.

  • Din hund skal bestå en offentlighedstest/certificering. En bestået offentlighedstest svarer til et certificeringsbevis og kvalificerer din hund til at bære et psykiatrisk service- eller terapihundedækken samt certificerings- og ID-kort til dig.

  • Du skal have et fast medlemskab hos Trinitas/The Voice of Pets, så din hunds certificering kan vedligeholdes.

Selve processen omkring træningen foregår ligesom for en psykiatrisk servicehund, og hele træningsforløbet afslutter I med at tage en offentlighedstest for terapihunde.

Læs mere om, hvad du og din hund skal kunne for at blive certificeret terapihund:

Vil du høre mere, også om det praktiske, er du velkommen til at:


Du kan læse om terapihunden Luna, som hjælper psykologen Karins patienter: Luna er til stede og tillidsskabende.  

Læs også

Hvad kræver det af hunden?

Hvis du har en hund og gerne vil have den certificeret som psykiatrisk servicehund, skal vi godkende den. Din hund skal være mindst 2 år...

Luna er til stede og tillidsskabende

Terapihunden Luna har netop bestået sin re-certificering med glans. Vi re-certificerer vores psykiatriske servicehunde og terapihunde hvert andet år for at sikre, at de lever op til vores krav og derved kan udføre deres arbejde og hjælpe bedst muligt.

Kommunale bevillinger til psykiatrisk servicehund

Kommunale bevillinger til psykiatrisk servicehund som hjælpemiddel En kommune kan med fordel bevilge en psykiatrisk servicehund til en borger. Kommunen kan vælge at give en...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere