Psykisk sårbar

Psykisk sårbar

Forskningen viser, at kæledyr har en positiv effekt på psykisk sårbare. Psykisk sårbare har mange forskellige ansigter, for eksempel mennesker med en kronisk diagnose, eller mennesker, som gennemlever en svær livskrise.

Vi arbejder med at styrke forskningen indenfor kæledyrseffekten, så vi kan få endnu mere viden om, hvordan kæledyr kan hjælpe mennesker til et stabilt og godt liv, selvfølgelig uden at kompromittere dyrenes velfærd. 

Vi får meget fra dyr. Der sker noget positivt med vores psyke, når vi er sammen med dyr – Lisa har psykologi speciale i kæledyrenes positive effekt på mennesker.


Læs mere om kæledyrenes betydning for mennesker.

Læs også

Luna er til stede og tillidsskabende

Terapihunden Luna har netop bestået sin re-certificering med glans. Vi re-certificerer vores psykiatriske servicehunde og terapihunde hvert andet år for at sikre, at de lever op til vores krav og derved kan udføre deres arbejde og hjælpe bedst muligt.

Den stille sorg

Den stille sorg Når vi mister vores kæledyr, kan det udløse en sorg. Sorg er et eksistentielt grundvilkår og mange vil mene, det er en...

Familiedynamik

I mange familier er kæledyr en kær del af familien, og uden vi måske er opmærksomme på det, er kæledyr rent faktisk meget mere end...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere