Kloklip

Kloklip

Kaniners klør vokser hele tiden, derfor anbefaler vi at din kanin får klippet klør ca. hver anden måned med en speciel kloklipper. Brug aldrig en saks eller negleklipper beregnet til mennesker, da der er risiko for at din kanins klør flækker. Inde i neglen løber en blodåre, som ikke må klippes i, da det gør ondt på din kanin og bløder meget. Du skal være opmærksom på, at blodåren kan være svær at se på kaniner med mørke klør.

Det er også vigtigt at være opmærk på, at holde kaninen korrekt. Holder du ikke din kanin fast nok, kan den spælle og gøre processen meget vansklig. Holder du den alt for hårdt, kan du i værste tilfælde påføre din kanin skader på rygsøjlen.  

Ønsker du at få din kanins klør klippet af en professionel, tilbyder vi kloklip på vores internat, Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J. 

I naturen bliver kaniners klør slidt ned, ved at de graver huler og gange, men da det er de færreste kaninejere, der kan tilbyde den mænge gravetid er det nødvendig at gøre noget aktivt for at holde kaniners klør. 

Læs også

Sundhed for din kanin

Adoptér en kanin

Hvis du giver din kanin et liv, der imødekommer dens naturlige behov, vil du opdage hvor intelligent, kærlig, nysgerrig og glad din kanin kan være.

Afsked med din kanin

Vi føler med dig den dag, du må sige farvel til din kanin – dit kære familiemedlem. Så megen glæde og så mange oplevelser, I...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere