Dyregravpladsen

Dyregravpladsen

En måde at bearbejde sorg på, er at have et gravsted, hvor du kan mindes din kære kat. Vi har i en årrække drevet en dyregravplads i Aarhus. Gravpladsen er venligst stillet til rådighed af Aarhus Kommune for borgere i kommunen, der gerne vil have et kæledyr begravet på pladsen.

Vi ville ønske, at flere kommuner ville stille jord til rådighed, for de mange katteejere, som har brug for et sted at gå hen og mindes og bearbejde sorgen.

Dyregravpladsen er et sted, hvor du kan gå hen og mindes din kat, og det er der rigtig mange i årenes løb, som har været glade for. På dyregravpladsen har vi to forskellige typer gravsted:

  • Umarkeret gravsted
  • Markeret gravsted (gravstedet markeres med en nummeret flise, som er inkluderet i prisen)
Gravstederne har også forskellig størrelse:
  • Lille gravsted bruges typisk til fugl, marsvin og lignende smådyr
  • Mellem gravsted bruges til kat, lille hund og kanin
  • Stort gravsted bruges typisk til store hunde
  Lille Mellem stor
Umarkeret 400 kr 525 kr. 650 kr.
Markeret 600 kr. 825 kr. 1.050 kr.
Fornyelse af gravsted uanset størrelse 500 kr.  
Transportgebyr for afhentning af dyr 350 kr.  

Beslutter du dig for et gravsted, har du gravstedet i 5 år, hvorefter du har mulighed for at forny gravstedet i yderligere 5 år.

Efter begravelsen sender vi dig en faktura på begravelsen. Vælger du et umarkeret gravsted er prisen et engangsbeløb. Vælger du et markeret gravsted gælder betalingen for 5 år. Herefter har du mulighed for at forny perioden for yderligere 5 år, hvilket du automatisk bliver tilbudt, når tiden nærmer sig for udløb af den igangværende aftale.

Hvad gør du?

Er du borger i Aarhus Kommune kan du få dit kæledyr begravet på Dyregravpladsen i Aarhus. Du skal selv medbringe en kasse eller et tæppe til begravelsen.

Dyregravpladsen har adressen: Høskovvej/Skovkanten, 8260 Viby J.

Kontakt vores administration for at aftale begravelsen.

Læs også

Foderanalyse fører din kat og dig ud af foderjunglen

Får min kat det bedste foder? Det spørgsmål er der mange katteejere, der stiller sig selv, og det kan være svært at gennemskue. Den rigtige...

Ernæringsrådgivning gør en forskel

Kosten har stor betydning for kattens fysiske og mentale sundhed. Fungerer kroppen ikke optimalt, opstår der en ubalance, som kan påvirke din kats adfærd og...

Afsked med din kat

Vi føler med dig den dag, du må sige farvel til din kat – dit kære familiemedlem. Så megen glæde og så mange oplevelser, I...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere