Hverdagen med en psykiatrisk servicehund

Psykiatriske servicehund har hjulpet mange danskere til en bedre hverdag. Og flere af de psykisk sårbare vil rigtig gerne fortælle om den forskel servicehunden har gjort for deres liv. Det er utroligt, hvor meget vi mennesker får igen, når vi behandler vores kæledyr godt - læs nogle af de personlige historier.

Sathi giver tryghed og selvværd

Sathi giver tryghed og selvværd

Til dagligt er Sathi certificeret psykiatrisk servicehund for Vivian, som er førtidspensioneret fængselsbetjent. Samtidig er Sathi også en form for terapihund. Hun er nemlig læsehund og hjælper børn, som har svært ved at læse.
Hugo er Cecilies mentale krykke

Hugo er Cecilies mentale krykke

Cecilie har angst, og det hæmmer hende i hverdagen. For eksempel er det at handle ind en kæmpe udfordring. Derfor har hun Hugo, som er certificeret psykiatrisk servicehund.
Buller har gjort mit liv så meget bedre

Buller har gjort mit liv så meget bedre

Hvis I ikke havde stablet denne forening på benene, havde jeg aldrig og mener aldrig fået denne store livskvalitet, som jeg har opnået at få, efter jeg fik Buller.
Loke vogter i mørket

Loke vogter i mørket

Loke er certificeret psykiatrisk servicehund og har hjulpet Camilla igennem otte psykiske diagnoser frem til et normalt liv, hvor hun føler, at hun kan klare alt.
Yatzy giver Sofie struktur på hverdagen

Yatzy giver Sofie struktur på hverdagen

I sin tilværelse som førtidspensionist, oplevede Sofie det som en udfordring at stable en normal hverdag på benene. Nu får hun hjælp af sin hund Yatzy.
Marvin tager presset i Franks hverdag

Marvin tager presset i Franks hverdag

For Frank byder hverdagen med PTSD på mange udfordringer. Heldigvis har han sin psykiatriske servicehund Marvin, som giver ham mod til at overkomme dem.
Marley forhindrede mig i at begå selvmord

Marley forhindrede mig i at begå selvmord

Jeg overvejede for 5 år siden at få en hund. For at være sikker på jeg var klar til det og kunne tage ordentlig vare på...
Buddy gav Mads retten til livet tilbage

Buddy gav Mads retten til livet tilbage

Mads’ hverdag bar præg af blandt andet angst, PTSD og isolation, da han havde svært ved at færdes ude i det offentlige rum. Med hans psykiatriske servicehund har han fået mere selvtillid, blevet fri for bostøtte og mentor, får mindre medicin og føler sig mere fri.
Fanny afværger mine triggers

Fanny afværger mine triggers

Når jeg har behov for at blive afbrudt i mit tankemylder, gør hun det. Når jeg er ved at få mareridt, vækker hun mig. Når jeg trænger til at blive luftet, stiller hun sig foran døren og piver. Idag er hun trænet til at hjælpe mig i alle de situationer, der trigger min PTSD.
Silke mærker, når jeg bliver utryg

Silke mærker, når jeg bliver utryg

Jeg var en helt ”normal” pige, som lige havde bestået min uddannelse. Jeg havde endda fået min egen afdeling i den butik, hvor jeg var...

Har du eller kender du en, der kunne have glæde af en psykiatrisk servicehund, er du velkommen til at:

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere