Vigtigt kropssprog ved bonding af kaniner

Vigtigt kropssprog ved bonding af kaniner

Af Dorthe Pedersen
15. januar 2020

Når man gerne vil give sin kanin en kaninven, er det vigtigt at kende sin kanins kropssprog, inden man begynder at bonde den med en anden kanin. Her er nogle enkelte tips til at lære din kanin at kende.

Vigtige kaninsignaler

Nogle af de vigtige og tydelige signaler en kanin udviser, er ørernes holdning. Ørerne fortæller om kaninens sindsstemning, om den for eksempel er nysgerrig, nervøs eller afslappet.

Kanin kropssprogVigtige kaninsignaler: Kaninens ører fortæller, hvordan kaninen har det. Som man kan se, kan signalerne være ganske små og derfor er det vigtigt at kende sin kanins signaler. Har man vædder-kaniner er det ikke nemt at se signalerne på ørerne, men de bruger faktisk ørerne i kropssproget. Kaninhaandbogen.dk/ Understanding Your Rabbit’s Habbits, forbedret af Josefine Kobberø.

Kropsholdning sender også signaler

Kaniner viser også gennem deres kropsholdning, hvordan deres sindsstemning er. Er en kanin for eksempel nysgerrig, nærmer den sig forsigtigt med ørerne fremme, og den gør sig lang og flad i kroppen. Gør kaninen sig klar til angreb, løfter den halen og lægger ørerne bagud.

Hvis en kanin vender ryggen til, betyder det, at den ikke vil snakke. Den kan også gennem lyde fortælle, hvordan den har det. For eksempel grynter, fnyser eller stamper den, hvis den er utilfreds.

Kanin kropssprogKaninens kropsholdning fortæller blandt andet, om den vil snakke eller gerne vil være fri. I dette tilfælde viser kaninen, at den er nysgerrig, har ørerne fremme, gør kroppen lang og flad og bevæger sig langsomt fremad.
Kaninhaandbogen.dk/ Understanding Your Rabbit’s Habbits, forbedret af Josefine Kobberø.

Du kan også finde nyttig information i Facebook grupper, hvor ildsjæle deler viden om kaniner, og du kan læse dig til mere viden på kaninhaandbogen.dk. Du er også velkommen til at kontakte os for at få rådgivning.

Læs også:

Læs også

Lær dine børn at forstå hundens signaler

Hunde og børn forstår ikke automatisk hinanden. Det er derfor vigtigt, at både voksne og børn forstår hundens signaler, så hunden ikke får sine grænser overskredet. Det er enormt vigtigt at huske på, at selve ansvaret  for at have hund ligger hos de voksne.

Kæledyrs indvirkning på menneskers fysiske helbred

Kan det at have et kæledyr medvirke til at fremme din sundhed? Forskning bekræfter, at der er fysiologiske gevinster ved at have et kæledyr. For eksempel er risikoen for en række livsstilssygdomme nedsat, og kæledyr kan reducere stress.

Kaninen er et misforstået kæledyr

De fleste børn ønsker sig brændende et kæledyr. Ofte falder forældrenes valg på kaninen, da de måske tænker, at den kan stå i sit bur og passe sig selv. Det er dog på ingen måde et liv, som kaninen trives i.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere