Forskningsudvalg

Forskningsudvalg

Med fødderne solidt plantet i den praktiske verden, kender vi til de udfordringer kæledyr og deres ejere kan have i deres liv sammen. Derfor er det vigtigt for os hele tiden at forbedre den faglige viden, så de får det bedst mulige liv sammen.

Vores forskningsudvalg holder sig ajour med den seneste viden og er med til at skabe den. Udvalget udarbejder sammen med relevante forskere og samarbejdspartnere om forskningsprojekter, der kan forbedre livet for kæledyr sammen med deres mennesker.

Det er et spændende og meget vigtigt arbejde, som kan danne grobund for den værdi kæledyr bør have i vores samfund og den værdi kæledyr kan tilføre menneskers liv.

Udvalget består af:

origin-size

Sashia Juhl Lindhøj, cand.scient. i biologi

Sashia har flere års erfaring med formidling og træning af dyr i fangenskab blandt andet fra Skandinavisk Dyrepark og Givskud Zoo. Sashias kernekompetencer ligger indenfor zoofysiologi og adfærdsbiologi samt formidling af naturvidenskabelig viden til forskellige målgrupper.

Publikationer

The influence of mechanical ventilation on physiological parameters in ball pythons (Python regius). Jakobsen, S.L., Williams, C.J.A., Wang, T., Bertelsen, M.F. Comp Biochem Physiol A Mol Integr Physiol. (2017) May; 207:30-35. (link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28192243)

A critical evaluation of automated blood gas measurements in comparative respiratory physiology. Malte, C.L., Jakobsen, S.L., Wang, T. Comp Biochem Physiol A Mol Integr Physiol. (2014) Dec; 178:7-17. (link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25088182)

 

origin-size

Lisa M. Nielsen, bach.psyk. 

Lisa har speciale indenfor tilknytningen mellem kæledyr og mennesker og er bachelor i sorgen over at miste et kæledyr. Lisas praktiske erfaring indenfor psykiatrien har hun fra diverse døgninstitutioner.

Publikationer

Sorg efter tab af selskabsdyr. Tia G.B. Hansen & Lisa M. Nielsen. Psyke & Logos (2018), 39, 127-143. (link)

 

origin-size

Kirsten Haug, cand.agro. i husdyrvidenskab og digital journalist 

Kirsten har speciale i adfærdsbiologi og er bachelor i reproduktionsbiologi. Kirsten har adskillige års erfaring med at formidle forskningsresultater fra den naturvidenskabelige verden til forskellige målgrupper.

Publikationer

Dyrene betaler prisen - en bog om dyrevelfærd. Af Gitte Quisgaard-Knudsen & Kirsten Haug. Publ. Billesø & Baltzer.

 

Læs også

Medarbejdere

Vi er The Voice of Pets. Vi er en flok ildsjæle, som også er totalt afhængige af de timelønnede og frivillige, som gør et formidabelt arbejde for kæledyrene på vores internat i Tranbjerg og med at udbrede forståelsen for kæledyrenes betydning for mennesker.

Bliv praktikant

Vi er glade for de mange praktikanter, som i løbet af året hjælper os på forskellige måder. Nogle hjælper med at passe dyrene på internatet...

Job

Vi har ingen ledige stillinger for øjeblikket.  Du kan overveje om, du vil give din tid til vores sag – se hvordan du ansøger: Bliv...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere