Psykiatrisk service- og terapihund

Hvad kræver det af hunden?

Hvad kræver det af hunden?

Mennesker med en psykiatrisk diagnose, som angst, depression eller PTSD kan få hjælp i hverdagen af en certificeret psykiatrisk servicehund. Alle hunderacer kan (trænes til...
Hvad er en terapihund?

Hvad er en terapihund?

En terapihund er en hund, som ikke hjælper sin ejer, men i stedet hjælper andre mennesker i samarbejde med ejeren. Ejeren kan være en fagperson for eksempel en psykolog, men kan også være en almindelig person, som udbyder hundens services til andre. For eksempel som bisidder til et møde hos kommunen.
Hvad er en psykiatrisk servicehund?

Hvad er en psykiatrisk servicehund?

De fleste kender nok begrebet ’servicehund’, og forbinder det måske mest med en hund, der assisterer en fysisk handicappet person. En psykiatrisk servicehund hjælper og assisterer et psykisk sårbart menneske, der har en kroisk psykiatrisk diagnose.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere