Din arv gør en forskel

Din arv gør en forskel

Hvilket aftryk vil du gerne sætte på verden?

De færreste danskere tager stilling til, hvad de efterlader sig, når de ikke er her mere.

De fleste ønsker at efterlade sig noget meningsfyldt til eftertiden, men et testamente kan være svært at forholde sig til, og det er faktisk mindre end to procent af danskerne, der skriver en god sag ind i deres testamente. 

Det er dog netop en måde, hvorpå du kan bestemme, hvilket aftryk du vil sætte på verden.

Din arv kan gøre en forskel

Det er helt normalt at testamentere hele sin arv til familien, men hvis du også ønsker at støtte vores arbejde, kan du gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er især relevant for enlige, da ægtefæller som udgangspunkt ikke er pålagt arveafgift. 

Med 30%-løsningen får din familie mere ud af din arv, samtidig med at du støtter et godt formål.
Det sker ved, at du indsætter os til at arve 30% af boet på betingelse af, at vi betaler arveafgiften for de øvrige arvinger. Din arvende familie modtager således 70% af boet uden at skulle betale afgifterne. De får altså udbetalt en større arv, samtidig med at du hjælper nødstedte kæledyr til et bedre liv.

Lyder det næsten for godt til at være sandt?

Eksemple

Michael og Helle er gift, de holder meget af kæledyr, både hunden Henry og katten Carla, har været som børn for dem, gennem deres liv sammen. De efterlader sig dog ingen børn, hverken af den to eller firebenede slags. Derfor vil de gerne have, at deres arv på 1.000.000 kr. skal gå til Helles søde niece, Louise. 

Benyttes 30%-løsningen betaler vi, den velgørende foreningen, hele arveafgiften for Louise. Dette er vi selvfølgelige villige til, da vi tilgengæld modtager en del af den samlede arv på 46.250 kr. (300.000 kr. – 253.750 kr.) Desuden modtager Louise 62.500 kr. mere end hun ellers ville gøre (700.000 kr. – 637.500 kr.)   

 

I andre tilfælde kan en %-løsning også gøre en forskel – se eksemplet nedenfor.

Eksempel 2

Jan og Inger er gift og efterlader sig datteren Camilla. Jan og Inger er meget glade for dyr og deres collie, lady var som et barn for dem, da Camilla flyttede hjemmefra. Derfor vil de gerne benytte sig af en 12%-løsning. De har sparet en del op, og efterlader sig en arv på 2.500.000 kr.

Dette er dog kun relevant, hvis du efterlader dig en arv, på 2.500.000 eller mere – størrelse af arven der gives til en velførende foreninge, afhænger af størrelsen på arven.
Med 12%-løsningen modtager camilla 30.705 kr. mere i arv (2.200.000 kr – 2.169.295 kr.) og vi, den velgørende forening betaler den samlede arveafgift og modtager 14.295 kr. (300.000 kr. – 285.705 kr.)

Enearving

Måske har du ikke nogen livsarvinger eller andre slægtninge, som skal arve efter dig. Hvis det er tilfældet, kan du betænke os i dit testamente og være med til at give vores dejlige kæledyr nye, kærlige hjem.

Få mere at vide

Hvis du ønsker at høre mere om dine muligheder for at testamentere en del af din arv til velgørenhed, kan du kontakte:

Birgitte Kobberø

Tlf: 87334440

Mail: bko@thevoiceofpets.dk

 

Læs også

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Vi er en uafhængig, velgørende forening, som hvert år hjælper flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. Vi tror på, at...

Bliv erhvervssponsor

Brænder du og din virksomhed for at gøre en forskel for kæledyr og mennesker i nød? Så har du mulighed for at gøre en stor...

Bliv medlem

Medlemskab og fornyelse. Vi håber at se dig som medlem af The Voice of Pets. Når du har valgt typen af medlemsskab sendes du videre...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere