Forskning

Forskning

Viden er med til at forandre verden, og vi er med til at skabe den. Vi tror på, at viden, oplysning og forståelse skaber den forandring i verden, som skaber bedre forhold for kæledyr i det danske samfund. 

Med viden kan vi også styrke det værdifulde bånd mellem kæledyr og mennesker. Løfter vi værdien af kæledyr, kan vi på sigt skabe en bedre verden for kæledyr og deres mennesker.

Initierer forskning om kæledyr

Derfor er vi med til at skabe den nødvendige viden ved at initiere og deltage i forskningsprojekter. Vi har virkelig gode faciliteter for kæledyr på vores internat i Tranbjerg. Dem stiller vi til rådighed for speciale- og ph.d.-studerende og deltager gerne selv i det omfang, det er relevant.

Forskning om kæledyrseffekten

Også viden om kæledyrseffekten eller tilknytningen mellem kæledyr og mennesker, er vigtig viden at styrke og udbrede. Sikke mange mennesker, der kan få glæde i hverdagen af kæledyr, så de sammen får et bedre liv sammen. For behandler vi vores kæledyr godt, er det utroligt, hvor megen glæde vi kan få igen. Og jo mere vi ved, jo stærkere bånd kan vi skabe mellem kæledyr og mennesker.

Vi har kontakt med forskere og har projekter i støbeskeen til at føre viden indenfor dette felt til nye højder. Er du interesseret i deltage eller bidrage til forskning hos The Voice of Pets, hører vi gerne fra dig: Kontakt os


Læs mere om: 

Internationalt forskningsprojekt 
- om forholdet mellem mennesker og deres kæledyr

Vil du hjælpe med til, at vi får endnu mere viden om forholdet mellem mennesker og deres kæledyr? – så kan du bidrage med dine erfaringer som hunde- eller katteejer ved at svare på nedenstående spørgeskema.

Københavns Universitet har spurgt os, om vi vil hjælpe med at indsamle data til et internationalt forskningsprojekt, der dækker 36 lande. I projektet undersøger den svenske forsker Therese Rehn og den amerikanske forsker James Serpell, det succesfulde forhold mellem kæledyr og deres mennesker. Begge forskere har flere års erfaring indenfor forskning i dyreadfærd.

Spørgeskemaerne er udviklet til at dække de 36 lande, der deltager, og derfor vil der være spørgsmål, som kan virke lidt underlige under danske forhold. Det tager cirka 20 minutter at svare.

Spørgeskemaerne er aktive fra januar til udgangen af marts 2020. Vi håber, du vil være med til at skabe endnu mere viden om forholdet mellem kæledyr og deres mennesker - Tak!

 

Læs også

Foredrag

Viden gør os hele tiden klogere. Vi vil gerne dele vores viden om kæledyr med dig og din familie, så I bliver klogere på jeres kæledyr.

FAQ

Adoption af kæledyr Hvad koster det at adoptere en hund? Når du adopterer en hund er den sundhedsefterset, adfærdsvurderet, mærket og givet første del af...

Cookie og persondatapolitik

Cookie- og persondatapolitik  I det følgende kan du læse hvordan The Voice of Pets håndterer personoplysninger. The Voice of Pets lægger stor vægt på, at...

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Din arv gør en forskel

De fleste mennesker testamentere hele deres arv til familien. Men hvis du også vil støtte os, kan du overveje at gøre brug af 30%-løsningen. Løsningen er ikke for alle, og de der typisk gør brug af den, er enlige og par uden børn. 

Læs mere

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet overfor.

Læs mere