Børn og psykiatriske servicehunde

Børn og psykiatriske servicehunde

Af Kirsten - 13. Nov 2020

Er børn og psykiatriske servicehunde en mulighed? Børn med autisme, ADHD og andre psykiske udfordringer kan have stor gavn af en hund i hjemmet. Hunden vil kunne give dem ro og aflede dem fra det, der er svært.

Vi certificerer ikke hunde til børn under 18 år (se nedenfor hvorfor), men vi hjælper gerne dit barn med at finde træningsmuligheder i nærheden af, hvor I bor, så dit barn kan få glæde af den gavnlige effekt hunden kan have. Dit barn kan gennem den rette træning lære hundens signaler at kende og på den måde få hjælp af hunden.

Læs mere pånetdoktor.dkom f.eks.:
ADHD, autisme og andre psykiske udfordringer

 

Det vigtige i denne relation er, at dit barn og du, som forælder, lærer at tyde hundens signaler, så I benytter jer af den fine empati, hunden er udstyret med. Hunden fornemmer, når der er noget på færde og prøver så at give et signal til, at dit barn skal passe på sig selv. Hunden opfanger signaler fra dit barn, når dit barn har det godt, mindre godt, og skidt, ligesom vi andre kan mærke det, men hunden er bare mere fintfølende.

Lær hundens signaler at kende

Hunden har en masse signaler, den benytter sig af for at få din opmærksomhed, såsom:

  •  Lægge sig på skødet
  • ”kysse”
  • Pive
  • Vimse omkring

børn og psykiatriske servicehundeDer er altid en mening med hundens adfærd – den er ikke ulydig for sjov skyld. Hunden bruger det, du opfanger og reagerer på, og dermed får dit barn og dig en læring i, hvad der fungerer for jer. Jo hurtigere dit barn tyder sin hunds signaler, jo hurtigere kan dit barn hjælpe sig selv.

Redskaberne til hvordan dit barn kommer ud af angsten igen eller ikke kommer i den, er noget I skal have hjælp til fra dit barns behandler (læge, psykolog, psykiater).

Børn og psykiatriske servicehunde – certificering efter 18 år

Som sagt certificerer vi ikke hunde til børn/unge under 18 år, da vores rammer udover en diagnosticeret vedvarende psykiatrisk lidelse, også skal indeholde daglige udfordringer som indkøb, offentlig transport, uddannelse/job – og da disse elementer ikke er et ansvar børn/unge har, må vi vente til de fylder 18 år.

Hunden skal være to år, før vi certificerer den. Er dit barn derfor tæt på 18 år og hunden omkring de to år, kan træningen sagtens begynde, så det kun er de specielle service-elementer (butik, transport osv.), der mangler at blive trænet inden selve certificeringen.

Vores certificering er internationalt anerkendt – læs mere om hvordan den foregår, og hvad den kræver af hund og ejer: Kan jeg blive ejer af en psykiatrisk servicehund

Hvis du og dit barn bor et sted, hvor vi har tilknyttet en træner, kan I få hjælp med træningen og signallæringen der.

 

Trine Bargmann

Kontakt vores koordinator for psykiatriske servicehunde, hvis du er interesseret i rådgivning

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.