Den rigtige kost gør underværker

Den rigtige kost gør underværker

Kosten har stor betydning for dit dyrs fysiske og mentale sundhed. Men foderjunglen kan være svær at navigere i. For selvom foderet, ifølge pakken, indeholder alt det, dit dyr har brug for, så får dit dyr måske ikke opfyldt sine behov.

Får mit kæledyr det bedste foder? Det spørgsmål er der nok mange kæledyrsejere, der stiller sig selv, og det kan være rigtig svært at gennemskue. Men den rigtige ernæring er vigtig for, at dit dyr trives både fysisk og psykisk.

Fysisk og psykisk balance

Dorthe Pedersen, som er veterinær ernæringsterapeut, støder forholdsvis tit på dyr, som kan hjælpes ved at analysere foderet og dermed vurdere, om foderet egentlig giver dyret den rigtige ernæring.

”Dyrs sundhed er meget afhængig af, at foderet har den rigtige sammensætning. Og det er både deres fysiske og psykiske sundhed, for fungerer deres krop ikke optimalt, opstår der en ubalance, som kan påvirke dyrets adfærd og trivsel,” påpeger Dorthe.

Valg af råvarer er afgørende

Det kan være en jungle at vælge det rigtige foder, hvis man ikke har den fornødne viden om ernæring og kvaliteten af de råvarer, som virksomhederne bruger til at sammensætte foderet.

Køber man fuldfoder til sit dyr, står der på pakken, at foderet indeholder de rette mængder af de næringsstoffer, som dyret har brug for. Som kæledyrsejer tror man, at alt så er i den skønneste orden. Men sådan er virkeligheden desværre ikke. Producentens valg af råvarer er her helt afgørende.

”Alt hunde- og kattefoder er ofte lavet på biprodukter fra fødevareproduktionen til mennesker. Man kan eksempelvis se, at hvis der er tilsat essentielle aminosyrer som methionen eller carnetin, så er proteinet i råvaren ofte af for dårlig kvalitet,” forklarer Dorthe.

Rådgivning om foder

Når Dorthe rådgiver om ernæring, tager hun udgangspunkt i dyret.

”I min verden kan man ikke adskille det mentale og det fysiske. De to ting vil jeg aldrig skille ad. Derfor beder jeg altid kæledyrsejeren om at tage dyret med til konsultationen, for det er vigtigt for mig, at opleve dyret sammen med sin ejer. Det er også i den forbindelse, at jeg kan observere dyrets bevægelser, pels og adfærd, og på den måde finde den bedste løsning for dyret,” afslutter Dorthe.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.