Sorg hos ældre mennesker

Sorg hos ældre mennesker

Af Laerke - 22. Apr 2020

Det kan være svært for andre at forstå den dybde af tristhed og følelse af tomrum, der kan melde sig hos et ældre menneske, der har mistet sit kæledyr. Efter afskeden med kæledyret, har den ældre måske ikke længere den samme mulighed for at mødes til for eksempel hundetræning eller til fælles gåture med andre hundeejere, og heri kan også ligge et tab i form af et betydningsfuldt fællesskab. Tabet kan føre til sorg og stress.

Hos ældre vil denne følelsesmæssige smerte grundet tabet af et kæledyr sandsynligvis blive mere udtalt end hos andre. Det skyldes, at kæledyret i mange tilfælde bliver en elsket følgesvend, mens det er et livsvilkår, at flere og flere i ens omgangskreds falder bort. Kæledyret kan derfor fungere som en stabiliserende faktor for et ældre menneske, og dermed er det endnu vigtigere, at vi tager tabet blandt ældre alvorligt.

Vær ekstra opmærksom på, at ældre, der mister et kæledyr, kan have brug for hjælp til at bearbejde sorgen. Det kan du hjælpe med ved at snakke med den ældre og komme den ældre i møde. Ældre, der mister et kært kæledyr, sidder mange gange tilbage med en stor sorg, og hvis den ikke bearbejdes, kan den udvikle sig til en kompliceret sorg.

Hjælp til bearbejdelse af sorgen

Du kan ske at stå alene med tabet, eller måske bliver du ikke mødt i din sorg af din omgangskreds. Vi tilbyder dig en mulighed for at blive mødt i sorgen gennem sorgsamtaler, og dermed også en mulighed for at forbedre din livskvalitet. Samtalerne kan enten foregå individuelt eller i en gruppe. Står I, som familie, med det store tab af jeres kæledyr, tilbyder vi også familiesamtaler.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.