En følelse af at høre til

En følelse af at høre til

Når et kæledyr bliver adopteret fra The Voice of Pets, får kæledyrets nye familie inden for et år besøg af en af vores adoptionsvenner. Louise er frivillig koordinator for adoptionsvennerne.

Louise er tidligere uddannet SOSU-hjælper, men fik i 2009 tilkendt førtidspension. Hun startede i 2010 som frivillig på internatet i Tranbjerg ved Aarhus. Tre år efter blev hun adoptionsven.

”Jeg voksede op fem kilometer fra internatet og har selv to katte fra The Voice of Pets. Så da jeg havde fået førtidspension tænkte jeg, at jeg stadig havde lidt kræfter og noget af bidrage med”, fortæller Louise.

Louise blev adoptionsven, da hun gerne ville hjælpe kæledyrene og deres ejere med de hverdagsudfordringer, der kan være.

”Det betyder meget for mig, at jeg kan bruge mine kompetencer til at hjælpe, så kæledyret og dets ejer sammen kan få en hverdag, der fungerer for dem begge”, forklarer Louise.

Når adoptionsvennerne tager ud og besøger familierne, er det for det meste uanmeldt. Men langt de fleste tager godt imod besøgene, når det ringer på døren.

”Jeg kom en formiddag uanmeldt ud til en børnefamilie, som stadig sad i morgenkåber og spiste morgenmad. Men så var der jo allerede brygget kaffe, og så blev jeg budt ind”, fortæller Louise.

Som adoptionsven er der stor fleksibilitet. Man bestemmer selv hvor meget man kan og vil. Om det er ét besøg om måneden eller ti.

”Som frivillig hos The Voice of Pets får man lov til at gøre rigtig meget. Hvis man har en specialviden, får man lov til at bruge den. Man bliver rigtig godt klædt på til de forskellige situationer, man kan komme ud for”, forklarer Louise.

Louise har stor glæde af at være frivillig og stadig have en form for tilknytning til arbejdsmarkedet.

”Det betyder meget for mig, at jeg stadig har noget at bidrage med i de få timer, jeg kan. At være frivillig hos The Voice of Pets giver mig en følelse af at høre til på en arbejdsplads. Jeg gør også meget ud af at huske at komme over og sige hej til alle. Det at komme væk hjemmefra, komme over til internatet og hjælpe til, giver mig meget. Både socialt, fagligt og personligt”, slutter Louise.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.