En praktikplads gav Sofia en hverdag med mening

En praktikplads gav Sofia en hverdag med mening

Sofia var slet ikke i tvivl om, hvor hun skulle hen, da hun i efteråret 2020 stod som arbejdsløs og overvejede praktik. Hun har i nu fem måneder været en fast og vigtig del af vores internatteam, og afslutter sit forløb med en god oplevelse i bagagen – og en drøm om at vende tilbage som frivillig.

Det er med en klud i hånden og et smitsomt smil på læben, at Sofia på sin sidste dag som praktikant på vores internat, fortæller om sit praktikforløb – og hvilken betydning det har haft for hendes hverdag.

Sofia havde gået længere tid som arbejdsløs, men var hver dag alligevel stået op klokken fem om morgenen sammen med sin kæreste for at holde sig selv i gang. At få dagen til at gå havde dog været en betydeligt større og hårdere opgave.

”Det at komme ud og være en del af noget og føle, at man gør noget, der er vigtigt for nogen – at få en hverdag, det har været så uendelig vigtigt. Det har holdt mig fra at blive sindssyg”, fortæller Sofia med et grin. ”Man har fået lov til at være nyttig, og det er virkelig fedt.”

Det hårde arbejde med den helt store gevinst

Hverdagen derhjemme har i de sidste fem måneder derfor været skiftet ud med en fysisk hård arbejdsdag på internatet. Her har hun blandt andet hjulpet med:

  • den daglige rengøring
  • flytning af katte
  • klargøring af kattebokse til indflytning
  • luftning af hunde
  • socialisering af kæledyrene

Sofia har dog taget det hele med et smil, og fortsætter rutineret rengøringen af en katteboks, mens hun forklarer, at jobbet i realiteten har været hårdere rent psykisk. At arbejde på et internat kan nemlig tære på følelserne.

”Jeg har da prøvet at stå og rengøre en boks efter en syg kat, som desværre måtte gives fred hos dyrlægen. Det var da lidt hårdt”, fortæller Sofia. Hun påpeger dog, at tanken om en anderledes, hårdere skæbne på gaden for de syge katte forsikrer hende om, at internatets arbejde er en hjælp. ”Så på den måde synes jeg faktisk, at det er okay at være i, også når det er de hårde ting, der skal ske”, fortæller hun.

Sofias stærkeste minde fra tiden, som praktikant på vores internat, er dog oplevelsen med katten Petra. ”Man får en helt særlig nærkontakt til kattene på internatet. Og så at få muligheden for at kunne arbejde med de mere skræmte katte og gøre dem mere socialiserede og trygge, så de kan videreformidles, det har været rigtig fedt”, fortæller Sofia.

Hun mindes den herreløse kat Petra, som var meget bange og stresset over at være kommet på internat, hvilket gjorde det meget svært for medarbejderne på internatet at håndtere og hjælpe hende.

På dette tidspunkt var Sofia lige startet som praktikant, men tog sig alligevel ekstra tid til at prøve på at hjælpe Petra. ”Jeg brugte så lang tid på at håndfodre hende med vådfoder, socialisere og lege med hende. Jeg husker også så tydeligt den dag, dyrlægen og mine kolleager kom ind og skulle vurdere Petras trivsel. Da de så, hvordan hun hyggede sig med mig, blev de alle meget overrasket og glade. Så det der med virkelig at have været med til at gøre en forskel, det var bare fedt,” fortæller Sofia. ”Det er faktisk min søster, som har adopteret hende, og hun er blevet den største kælekat,” slutter Sofia.

Gåpåmod og et stort hjerte giver resultater

Det er heller ikke første gang, at Sofia og hendes søster har gjort en forskel for kæledyrene på vores internat. Lige inden Sofia valgte at sende en motiveret ansøgning afsted til vores praktikantansvarlig, havde hun bagt en stor chokoladekage og taget sin søster med under armen ind til Aarhus midtby. Her skulle udbyttet af et kagesalg gå til den store indsamling, vores forening kørte på de sociale medier i efteråret.

”Det her sted har en helt speciel plads i mit hjerte. Jeg har selv adopteret en kat herude fra for fire år siden”, fortæller Sofia, som også stolt fortæller, at hun nu også kan tage flere kompetencer med sig fra internatet efter sit praktikforløb, som vil gavne hende i hendes kommende jobsøgning.

Praktikanter gør en stor forskel

Praktikanter som Sofia gør en betydelig forskel for arbejdet på internatet. Vi har derfor sat stor pris på Sofias flotte indsats og ønsker hende al held og lykke i fremtiden. Dertil vil vores port også altid være åben, skulle hun få lyst og mulighed for at vende tilbage på holdet som frivillig.

Vi har som praktikplads hjulpet flere unge mennesker på vej videre i arbejds- eller uddannelseslivet igennem flere år.

Læs for eksempel depressionsramte Sannes historie. Efter et praktikophold hos os, kom Sanne tilbage på arbejdsmarkedet.

Læs også andre historier om at være frivillig hos os.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.