En skæbne som herreløs hund

En skæbne som herreløs hund

Da huskyen Lucy fandt sin vej til vores internat, gik en storstilet eftersøgning af hendes ejer i gang. Som altid fremlyser politiet herreløse hunde, mens vi deler fremlysningen på vores Facebook. Denne gang fik vi hjælp fra en uventet kant, da over 1.500 Facebookbrugere delte vores opslag og dermed var med til at klarlægge Lucys historie.

Der dukker med jævne mellemrum en herreløs hund op et sted i Østjylland. Det kan der være flere årsager til, blandt andet kan hunden have mistet sin ejer. Den kan også være sluppet væk fra en ejer, der ikke behandlede den ordentligt, eller simpelthen bare være stukket af for at tage på eventyr.

Når en hund bliver væk

Politiet bliver altid involveret, hvis en hund er løbet væk. Som regel kontakter en bekymret borger politiet, hvis borgeren har set eller fundet en herreløs hund, hvorefter politiet kontakter Falck, som afleverer hunden til det nærmeste internat.

Så snart hunden bliver indleveret, søger internatet efter den i hunderegisteret. Det er lovpligtigt, at alle hunde skal være chippet eller øretatoveret, hvilket gør processen nemmere. De hunde, der har en ejer, og som er glade og sunde, kan derfor hurtigt komme hjem igen. Hundene uden chip eller øretatovering, eller som ikke lader til at trives, beholder internatet i deres varetægt.

Herreløse hunde fremlyses af politiet i tre dage. Her har en ejer mulighed for at melde sig på banen og skal kunne fremvise chipnummer, sundhedsbog eller lignende, der beviser ejerskab over hunden. Er der ikke dukket en ejer op efter tre dage, sørger vi hurtigst muligt for at hunden kan komme ud i et nyt hjem i en kærlig familie.

Er hunden chippet og registreret korrekt, har ejer 30 dage til at gøre krav på hunden, inden den bliver overdraget til internatet. Det var ikke tilfældet for huskyen Lucy.

Lucy alene i verden

En kølig juli-morgen blev huskyen Lucy fundet af en borger i Hadsten. Da Lucy rendte alene rundt uden halsbånd på, kørte borgeren hende til Favrskov Dyreklinik, hvorefter hun blev hentet af Falck og afleveret på vores internat i Tranbjerg. Her blev Lucy straks undersøgt for en form for registrering samt for at se, om hun havde det godt fysisk. Det viste sig, at Lucy havde en chip. Men den var udenlandsk, og kunne ikke findes i det danske hunderegister.

Lucy blev derfor fremlyst af politiet i tre dage samtidig med at vi delte et opslag om hende på vores Facebook-side, hvor flere end 1.500 mennesker delte Lucys opslag i håbet om at finde hendes ejer. Blandt dem var Vivi fra Slædehundenes SOS, som gav en kæmpe hånd i internatets arbejde med at stykke Lucys historie sammen.

Lucy var ikke særlig glad for at sidde i hundeboks på internatet, men var netop påbegyndt rejsen til et bedre liv.

Otte måneder gamle Lucys historie skulle vise sig at være en trist og tumultarisk én af slagsen. Oprindeligt fra Kroatien, var hun blevet chippet i Tyskland, før hendes ejer forgæves havde forsøgt at finde hende et hjem i Danmark. Hun havde været på prøve hos en familie i Aalborg, men da familiens hund ikke kunne med Lucy, var ejeren blevet bedt om at hente hende igen. På vejen hjem var Lucy sluppet ud af bilen – og ejer kørt videre. Helt alene i verden strejfede Lucy rundt, indtil hun heldigvis blev fundet i Hadsten få timer efter hun blev efterladt.

Vi hjælper herreløse hunde

Under fremlysningen af Lucy fik vi en del henvendelser fra folk, som var interesserede i at adoptere hende, hvis ikke ejeren blev fundet. Da vores fokus først og fremmest er at finde Lucys ejer, kunne vi desværre ikke besvare henvendelserne vedrørende adoption.

Det er aldrig muligt at reservere et af vores internatdyr på forhånd, da vi ikke arbejder ud fra et ”først-til-mølle-princip”. Vi arbejder derimod ud fra princippet “det-bedste-match-og-den-bedste-kemi”. Når kæledyret er klar til adoption, får det en profil på vores hjemmeside. Er du interesseret i at adoptere kæledyret, bliver du først bedt om at fortælle om dig selv, og hvad du kan tilbyde kæledyret. Herefter har du mulighed for at aftale en tid med internatpersonalet, der står klar til at præsentere dig for kæledyret, du gerne vil møde, hvis vi mener der er et potentielt godt match mellem dig og kæledyret.

I mødet mellem dig og kæledyret handler det altså både om kæledyrets behov, og om der er kemi mellem dig og kæledyret. Har du for eksempel ikke adgang til at lukke dyr ud i det fri, får du ikke en kat med hjem, som skal kunne komme udenfor. Det er både til gavn for dig, så dit kæledyr ikke mistrives, men det er i høj grad også for kæledyrets velfærd, at vi har fokus på at finde det rigtige match.

I løbet af sin tid på internatet vendte lyset tilbage i Lucys øjne. Her fik hun omsorg og kærlighed nok til at blomstre op og vise sin legesyge, kærlige personlighed.

Lucy tilbragte næsten en måned på vores internat, inden hun fandt drømmehjemmet. Her var det et krav fra internatet, at hendes nye familie skulle have personlig erfaring med siberian husky-racen, og at den kunne tilbyde hende et værdigt liv, hvor hendes behov kunne blive mødt. Kærlighed og omsorg er også altid topprioriteter.

Gode råd:

Jeg har fundet et kæledyr

Mit kæledyr er væk – hvad gør jeg?

Vi har fundet et kæledyr – er det dit?

 

 

Du gør en forskel

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.