En stor donation på 200.000 kroner glæder foreningen

En stor donation på 200.000 kroner glæder foreningen

Vi har i anledningen af Dyrenes Dag 2020, modtaget hele 200.000 kroner i en meget værdsat donation fra Dyrenes Dags Komité. Læs om det helt specielle forhold, Dansk Dyreværn Århus/The Voice of Pets har til komitéens arbejde, som Østjyllands stemme.  

Dyrenes Dags Komité

I 1946 blev Dyrenes Dags Komité grundlagt med formålet at redde herreløse kæledyr fra byernes gader. Det er i dag en fond, som yder hjælp til dyrlægeregninger for mindrebemidlede kontanthjælpsmodtagere og pensionister blandt andet, og som også uddeler penge til driften af internater i Danmark. Du kan læse mere på komitéens hjemmeside.

Formand Karin Sørensen fortæller: ”Hvert år fejrer vi Dyrenes dag d. 4. oktober, eller en af dagene deromkring, da det er den hellige Frans af Assis dødsdag. Han gav sit liv til dyrene, især fuglene. Frans, der levede fra 5. juli 1182 til 3. oktober 1226, gav navn til franciskanerordningen og det siges at Paven er opkaldt efter ham.

Arrangementet Dyrenes Dag flytter rundt imellem dyreværnsforeningerne, som sidder i Dyrenes Dags Komité, og skulle i år have været afholdt i Aarhus, arrangeret af Dansk Dyreværn Århus/The Voice of Pets, som har haft en repræsentant i komitéen i rigtig mange år. Dermed har der også altid været et rigtig godt samarbejde.

Vi kunne ikke afholde noget arrangement i år grundet coronaen. Det er rigtig kedeligt at foreningerne ikke kan mødes som vi plejer, men sådan er tiden. Vi håber på at mødes til næste år, når komitéen fylder 75 år”, fortæller Karin Sørensen.

”Dansk Dyreværn Århus/The Voice of Pets har derfor modtaget 200.000 kr. til hjælp i coronatiden, og vi håber på at fortsætte det gode samarbejde både i DOSO og Dyrenes Dags Komité”, slutter Karin Sørensen.

Dyrenes dag komite

Formand for Dyrenes Dag Komité, Karin Sørensen, ses her sammen med Peter Mollerup og Mogens Klausen.

Fra Dansk Dyreværn Århus/The Voice of Pets vil vi gerne sige stor, stor tak til Dyrenes Dags Komité og formand Karin Sørensen!

Et godt samarbejde for dyrevelfærden i Danmark

I 1948 tog Aarhus del i Dyrenes Dags Komités gode gerning under navnet ”Dyrenes Dags Lokalkomité for Århus”. Her blev herreløse hunde i Århus og de omliggende byers gader reddet fra en motorcykel med sidevogn, hvorpå der flot stod skrevet ”Dyrenes Dags Komité”. Som en kreds af dyreelskere, var det bestyrelsen selv, som tog de nødstedte hunde til sig og fandt nye hjem til dem – men på trods af det gode arbejde, blev der ikke færre af dem.

I 1960’erne – vi kender ikke til det præcise årstal – skiftede foreningen navn til Dansk Dyreværn Århus. Dyreværnsorganisationen købte i 1965 vores bygninger i Tingskoven, som blev renoveret af den daværende bestyrelse med drømmen om at oprette et internat, hvorfra der snart også blev fundet nye hjem til herreløse katte. Én af missionerne var også på den tid at indsamle korn og fodre blandt andet svaner i de kolde vintermåneder. Henry Heerup tegnede på dette grundlag organisationens nye logo med svanen i 1982. Der skrives i vores medlemsblad, Vore Dyr, fra 1983: ”Da kunstneren og dyrevennen Henry Heerup modtog en henvendelse fra Dansk Dyreværn Århus om at tegne et bomærke med et svanemotiv, varede det ikke længe, før vi stod med en meget smuk tegning.”

Ikke så mange år efter stoppede foreningen fodring af svaner, og startede siden en butik i MP Bruunsgade, hvilket mange århusianere sikkert stadig kan huske. Den blev dog i løbet af 1990’erne lukket igen, da indkøbsadfærden bevægede sig over i de store lavprisvarehuse.

Da vores nyansatte direktør, Jesper Søderberg, i april 2019 slog døren op til sit nye kontor i internatets ældste bygning, rummede det en kiste af gamle minder, hvori han blandt andet fandt Heerups originale tegning i ramme – støvet og gemt væk. Billedet kom som det første op på væggen igen ved siden af hans skrivebord. På skænken overfor står det gamle billede af motorcyklen.

Foreningen benytter stadig det gamle logo og navnet Dansk Dyreværn Århus, men dyreværnsarbejdet, indsamling og øvrige aktiviteter drives nu under det nye navn og logo. Vi vil i den kommende tid fortælle nærmere om bestyrelsens begrundelse for dette.

Vi er fortsat Østjyllands stemme for kæledyrene, og sætter meget pris på det gode samarbejde dyreværnsforeningerne imellem i både DOSO og Dyrenes Dags Komité. Endnu en gang stor tak til Dyrenes Dags Komité og formand Karin Sørensen for den hjælpende hånd i en svær tid.

 

Du gør en forskel

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.