FAQ

FAQ

Af Laerke - 02. Apr 2020

FAQ (frequently asked questions) – ofte stillede spørgsmål

Har du et spørgsmål til os, vil vi meget gerne høre det. Måske vi allerede kan besvare dit spørgsmål her?

 

Adoption af kæledyr

 1. Hvad koster det at adoptere en hund?
  Når du adopterer en hund er den sundhedsefterset, adfærdsvurderet, mærket og givet første del af vaccine. Du kan se priser og hvilke hunde der er klar til adoption på siden: Hund søger nyt hjem.
 2. Hvad koster det at adoptere en kat?
  Når du adopterer en kat er den sundhedsefterset, adfærdsvurderet, orme- og loppebehandlet, neutraliseret, øretatoveret og givet første del af vaccine. Du kan se priser og hvilke katte der er klar til adoption på siden: Kat søger nyt hjem.
 3. Hvad koster det at adoptere en kanin?
  Når du adopterer en kanin er den sundhedsefterset, adfærdsvurderet, neutraliseret, VHD1- og VHD2 vaccineret.  Du kan se priser og hvilke kaniner der er klar til adoption på siden: Kanin søger nyt hjem.
 4. Kan alle adoptere hvilket som helst kæledyr?
  Nej – alle kan ikke adoptere hvilket som helst kæledyr. Det er vigtigt, at kæledyr får det hjem, der passer bedst til dem, og at de har det godt sammen med deres mennesker. Derfor udleverer vi ikke kæledyrene efter først til mølle princippet. Vi forbeholder os retten til at vælge, hvis et kæledyr har flere egnede familier. Vi udleverer kun kæledyr til personer over 18 år med legitimation.
 5. Har I kun de kæledyr, jeg kan se på hjemmesiden?
  Vores lister med kæledyr klar til adoption bliver opdateret flere gange om ugen, men nogle kæledyr er endnu ikke kommet på listen. Andre kæledyr kan i mellemtiden være blevet reserveret, uden det fremgår af siden, og nogle, har fået nyt hjem. Listen med katte indeholder kun et udpluk af vores katte, da det tidsmæssigt ikke er muligt at tilføje dem alle.
 6. Jeg er interesseret i et af jeres kæledyr. Hvad gør jeg?
  Du skal være sikker på, at du opfylder kravene til kæledyrets kommende hjem. Hvis du gør det, kan du komme forbi internatet i åbningstiden eller kontakte os: Kontakt.

 

Psykiatrisk servicehund

 1. Hvad er en psykiatrisk servicehund?
  En psykiatrisk servicehund hjælper og assisterer et psykisk sårbart menneske, der har en psykiatrisk diagnose. Du kan læse mere om, hvad en psykiatrisk servicehund er: Psykiatriske servicehund.
 2. Hvordan får jeg en psykiatrisk servicehund?
  For at få en certificeret psykiatrisk servicehund, er der nogle krav, du skal opfylde. Du kan læse om kravene på siden: Hvad skal mig og min hund kunne?
 3. Hvor må jeg medbringe min psykiatriske servicehund?
  Det er desværre ikke alle steder, du må medbringe din psykiatriske servicehund. Vi indhenter dog hele tiden tilladelser fra flere og flere steder. Her kan du se listen over, hvor du må medbringe din psykiatriske servicehund: Hvor må jeg medbringe min psykiatriske servicehund?
 4. Kan min nuværende hund blive certificeret til at være psykiatrisk servicehund?
  Træningen til certificering kræver en stærk indsats fra både dig og din hund. Læs mere om hvad det kræver af dig og din hund: Hund og menneske træner sammen til psykiatrisk servicehund?

 

Støt os – du gør en forkel

Hvordan støtter jeg jer økonomisk?
Vi er glade for din interesse i at hjælpe os! Du kan støtte os økonomisk på flere forskellige måder:

 

Hvordan bliver jeg frivillig?

Vi har stort set altid åbent for flere frivillige, der har lyst til at hjælpe til og gøre en aktiv indsats. Vi sætter stor pris på alle vores frivillige, som er med til at gøre en stor forskel for kæledyrene på internatet. For at blive frivillig skal du være fyldt 18 år. Du kan læse mere om at være frivillig på siden: Bliv frivillig.

 

Hvordan bliver jeg plejefamilie?

Vi søger altid nye plejefamilier, som vil have killinger boende til de er 12 uger gamle og klar til at flytte hjemmefra. Det er et krav, at du har bil eller hurtigt adgang til en i tilfælde af akut dyrlægebesøg. Du kan læse mere om at blive plejefamilie på siden: Bliv plejefamilie.

 

Hvordan bliver jeg adoptionsven?

Som adoptionsven tager du ud og besøger de familier, som har adopteret kæledyr fra os. Du skal følge op på, om kæledyret har det godt ved sin nye familie og afhjælpe eventuelle problemstillinger og spørgsmål, som familien måtte have. Du kan læse mere om at blive adoptionsven på siden: Bliv adoptionsven.

 

Indlevering af kæledyr

 1. Jeg har et kæledyr, jeg ikke kan beholde. Hvad gør jeg?
  Hvis du ikke længere kan beholde dit kæledyr, skal du kontakte os. Vi vil gerne vide så meget som muligt om kæledyret før vi kan sige, om det kan få et nyt hjem. Det er heller ikke altid, at internatet har plads til flere kæledyr. Vi tager derfor kun imod kæledyr efter aftale. Du kan læse mere om det her:
  Indlevér din hund
  Indlevér din kat

  Indlevér din kanin
 2. Hvad koster det at indlevere et kæledyr?
  Når du vælger at indlevere dit kæledyr hos os sørger vi for at dit kæledyr bliver dyrlægetjekket, vaccineret og eventuelt mærket og registreret, neutraliseret og behandlet ved dyrlægen. Du kan se, hvad det koster at indlevere dit kæledyr på ovenstående sider.

 

Hundepension, kattepension, kaninpension

 1. Kan jeg få mit kæledyr passet i pensionen?
  Du kan få passet dit kæledyr i vores pension, hvis du er medlem af foreningen. Hvis du ikke er medlem, kan du blive meldt ind ved indlevering af dit kæledyr. Du kan læse mere om vores kæledyrspension her:
  Hundepension
  Kattepension

  Kaninpension
 2. Hvordan bestiller jeg pension til mit kæledyr?
  Du kan bestille pension til dit kæledyr ved personlig henvendelse på internatet i Tranbjerg ved Aarhus, ringe til os på 87 33 44 40 eller sende os en mail på pension@thevoiceofpets.dk. Husk at bestille i god tid i højsæson.

 

Herreløse kæledyr

Jeg har fundet en herreløs hund/kat/kanin/andet. Hvad gør jeg?

Har du fundet en herreløs hund, kan du her læse hvad du skal gøre, så hunden kan komme hjem til sine mennesker igenJeg har fundet et kæledyr.

 

faq

Nødhjælp

 1. Jeg har kendskab til et kæledyr, der bliver mishandlet. Hvad gør jeg?
  Hvis du har kendskab til et kæledyr, der bliver mishandlet, kan du anonymt kontakte vores nødhjælp på siden: Anmeld en dyreværnssag. Hvis det er et akut tilfælde uden for vores åbningstid, kan du ringe til Politiet på 114 eller Dyrenes Vagtcentral på 1812.
 2. Jeg har fundet et sygt kæledyr. Hvad gør jeg?
  Hvis du finder et sygt kæledyr, kan du kontakte Dyrenes Vagtcentral på 1812. Et sygt kæledyr skal altid tilses af en dyrlæge, som vurderer det videre forløb. Vi sætter ikke syge kæledyr ind på internatet, da det er en for stor risiko for de andre kæledyr.
 3. Mit kæledyr er blevet sygt. Hvad gør jeg?
  Er det et kæledyr, du har adopteret fra os, har du 8 dages sundhedsgaranti gældende fra den dag, du har hentet dyret. Det forudsætter, at du bruger Østergaards Dyrehospital i Tranbjerg ved Aarhus. Er dit kæledyr ikke adopteret fra os, skal du kontakte din dyrlæge for hurtig hjælp.

 

Om The Voice of Pets

 1. Hvornår har internatet i Tranbjerg åbent?
  Se åbningstiderne for dyreinternatet i Tranbjerg ved Aarhus på:
  Kontakt os
 2. Hvordan kommer jeg ud til internatet i Tranbjerg?
  Midttrafik kører fra Aarhus og til internatet. Tag enten bus 17, 4A og 202. Bus 17 kører forbi internatet, du skal blot bede buschaufføreren om at holde ind. Hvis du er i bil, har vi gode parkeringsforhold.

 

Hvor får I penge fra?

The Voice of Pets drives økonomisk for midler fra arv, gaver, donationer, sponsorater og medlemskontingent. Hvis du også har lyst til at støtte vores arbejde kan du læse mere om hvordan

Støt os – du gør en forskel

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.