Ferdinands færd – fra internatkilling til københavnerkat

Ferdinands færd – fra internatkilling til københavnerkat

Husker du Ferdinand? Han er killing af Kala, som fik i alt fire killinger på vores internat. Du har hen over foråret kunnet følge Ferdinand og hans søskende på YouTube i de første 12 uger af deres levetid. I dag bor Ferdinand hos sine nye ejere, Maria og hendes kæreste Victor i København, hvor han nyder sin nye tilværelse som københavnerkat.

”Jeg faldt bare for ham. Det var kærlighed ved første blik”, fortæller Ferdinands nye ejer Maria Pedersen, da hun får stillet spørgsmålet om, hvorfor det lige var Ferdinand, hun og hendes kæreste valgte at give et hjem.

Ferdinand blev født på vores internat d. 8. marts 2020 af sin mor Kala. Sammen med sine tre søskende voksede Ferdinand op som både internatkilling og YouTube-stjerne, hvor du kunne følge med i killingernes liv. Efter 12 uger var killingerne klar til at komme i deres nye hjem og blev derfor præsenteret på sociale medier.

Kærlighed ved første blik

Efter at have købt katten Django i september 2019, begynder Maria og Victor at overveje, om Django skal have en legekammerat i form af en anden kat. ”Vi kunne mærke på ham, at han måske manglede lidt ekstra, når vi har været i skole eller på weekendture i Jylland. Vi kunne ikke stimulere ham nok”, fortæller Maria.

Derfor begyndte Maria og Victor at kigge efter en ny kat, der kunne flytte ind i lejligheden i København. En dag dukkede Ferdinand pludseligt op på Instagram, hvor Maria har fulgt The Voice of Pets i flere år, og der var ingen tvivl. Ud fra Ferdinands udseende og beskrivelsen af hans personlighed var Maria solgt. ”Der stod at han var nysgerrig, legesyg og kælen og det skulle han være, for at passe til vores anden kat”, fortæller hun.

Københavnerkatten Ferdinand

Efter en biltur fra vores internat til København, skulle Ferdinand nu vænne sig til en helt ny hverdag. ”Vi startede med, at han fik sit eget rum, og lige kunne vænne sig til det. Vi var inde ved ham, så han kunne lære os at kende”, beretter Maria.

Efter et par dage var det på tide, at Ferdinand og Django også mødte hinanden. ”De hvæste lidt i starten, men det var fordi de skulle finde hinandens legemåder. Ellers har de faktisk været gode venner og vasker hinanden og leger sammen”, konkluderer Maria glædeligt.

Ferdinand passer stadig til sin beskrivelse om at være en nysgerrig og kælen kat: ”Han er så kælen og skal op og putte hver morgen og om aftenen. Det er så hyggeligt”, fortæller Maria og tilføjer, at han også har en spøjs vane: ”Hvis der er en lugt, han ikke bryder sig om, så slår han ud efter det, der lugter grimt. Django er fx helt vild med solcreme, men kommer vi for tæt på Ferdinand, kan vi godt risikere at få en klo i foden, hvis vi lugter af det”, fortæller Maria.

”Django vil nærmest slikke solcremen af, hvis den fik lov til det. Det kan godt være det bare er den, der er sær. Der er stor forskel på dem, men vi er så glade for, at de kan enes”, fortsætter Maria, der også fortæller, at de er ved at lære Ferdinand at gå ture i snor.

Vellykket adoption

Både Maria og kæresten Victor er opvokset med kat og vidste derfor, hvad de gik ind til. Derudover har Maria læst op på at være katteejer: ”Nu hvor det er egen kat, så har jeg sat mig lidt mere ind i tingene, i stedet for at det bare er min mor og far, der styrer det”, fortæller hun.

På den måde har Maria altså gjort, hvad hun kunne, for at sikre sig at der ikke var noget ved at være katteejer, der kom bag på hende – hverken adfærds- og sundhedsmæssigt eller økonomisk set. ”Så var jeg sikker på, at vi kan beholde dem og ikke skal af med dem, fordi vi ikke har råd, eller at man bliver overrasket over, hvor gamle de kan blive. Vi vil jo gerne have, at de skal være her, indtil det er tid til farvel”, fortsætter Maria.

Hvorfor adoptionen lige blev fra The Voice of Pets, der ligger flere timers køretur fra København, svarer Maria: ”Jeg kan godt lide, at der er nogle regler om, at kattene skal kastreres og mærkes, for det går jeg også selv op i. Og så vil jeg sikre mig, at det er en killing, der er opvokset med mor og søskende”, fortæller hun.

På den måde undgik Maria at købe en kat, der har været vant til at bo ude uden andre katte, og som ikke havde været vant til mennesker. ”Jeg fandt Ferdinand, fordi jeg har fulgt jer i mange år, og jeg kan godt lide jeres arbejde og det, I gør for dyrene. Jeg vil også selv gerne kunne redde en lille mis, der har brug for et nyt hjem”, konkluderer Maria, som netop endte med at redde Ferdinand – en internatkilling, der nu lever i bedste velgående.

 

Har du også lyst til at adoptere en kat fra vores internat? Vi har flere katte, der søger nyt hjem!

Adoptér en kat 

 

Du gør en forskel

Vil du støtte vores arbejde med at redde herreløse og nødstedte dyr, så de ligesom Ferdinand, kan få et dejligt liv? Du gør en forskel – vær med i kampen for kæledyrene.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.