Frivillige adoptionsvenner hjælper dit kæledyr og dig på vej

Frivillige adoptionsvenner hjælper dit kæledyr og dig på vej

Noget af det bedste vi ved er at finde nye og kærlige hjem til herreløse kæledyr. Det er derfor vigtigt, at vi finder det rigtige match, så både kæledyr og ejer får et godt liv sammen. Vi har et netværk af frivillige adoptionsvenner som besøger kæledyr i sin nye familie.

Vi er utroligt taknemmelige for de mange fantastiske mennesker, der arbejder som frivillige hos The Voice of Pets – deres indsats er uundværlig. Nogle arbejder med at gøre kæledyrene klar til deres nye hjem, nogle arbejder med administration og atter andre med kommunikation.

Adoptionsvenner møder ikke hos os fysisk, men tilser i stedet de adopterede kæledyr og deres familie i deres nye fælles hjem.

Et meningsfuldt frivilligt arbejde

En af vores herlige adoptionsvenner hedder Per List, og han har været frivillig hos os i tre år. Per stiftede allerede bekendtskab med frivilligt arbejde i sin ungdom i den lokale ungdoms- og idrætsforening i Sønderborg, hvor han arbejdede både som træner og bag disken i cafeteriet.

Efter han flyttede til Aarhus, kunne Per mærke et savn.

Han opsøgte derfor The Voice of Pets, hvor han blev tilbudt at blive adoptionsven. ”Det syntes jeg lød spændende, og jeg kunne godt se pointen i det. For mig er det vigtigt, at jeg laver noget, jeg brænder for og kan se meningen med”, konstaterer Per.

Hvad laver en adoptionsven?

Til daglig har Per et fuldtidsjob, der til tider indebærer nogle lange arbejdsuger. Det begrænser ham dog ikke i at kunne udføre sit frivillige arbejde. ”Jeg kan sagtens finde en time en onsdag aften eller en lørdag for at finde tid til det her”, fortæller Per.

”Det som jeg rigtig godt kan lide er, at jeg får besked, om at jeg skal besøge 3-4 kæledyr inden for en vis periode. Så kan jeg strukturere, hvornår jeg besøger dem, så længe det er inden for de tidspunkter, ejer selv har ønsket”, fortæller Per.

Udover at besøge kæledyr og deres ejere i Aarhus, har han også meldt sig til at besøge kæledyr i hjembyen Sønderborg, da han alligevel er i byen med jævne mellemrum. Der er ikke sat nogen grænse for, hvilke kæledyr Per gerne besøger. ”Til at starte med frygtede jeg, at der var en masse tekniske ting, jeg skulle vide, så jeg ville kun besøge hunde, for det er jeg vokset op med”, fortæller Per.

Allerede efter et par besøg lærte Per, hvad det gik ud på. ”Det vigtigste er ikke, hvor mange ting du ved. Det vigtigste er at komme ud og snakke med folk og se, hvordan kæledyrets ve og vel er. Du får en tjekliste og en baggrundshistorie fra The Voice of Pets, så du ved, hvad du skal være opmærksom på”, fortæller Per.

Hvordan er det at besøge et kæledyr i dets nye hjem?

Gennem sine tre år som adoptionsven gætter Per på, at han har besøgt mellem 20-25 kæledyr og deres ejere. I langt de fleste tilfælde fortæller folk meget gerne, hvordan det går: ”De fleste vil gerne vise, hvor godt det går kæledyret, som de er meget stolte af og glade for”, fortæller han.

Når Per er ude, tager han den tilsendte adoptionsrapport med sig: ”Den fylder normalt én A4-side med tjekliste og en kort baggrundshistorie, hvor der står, hvor længe kæledyret var på internatet, og hvordan dens personlighed var, da den var der”, konstaterer Per. Har ejer spørgsmål om kæledyrets adfærd eller lignende giver Per disse videre til The Voice of Pets.

Selvom Per er vant til at tale med mange mennesker, var han en smule nervøs første gang, han skulle på besøg. ”Det var lidt svært at bedømme, hvordan folk ville have det, ved at lukke en fremmed ind i sit hjem”, fortæller han. Nervøsiteten er dog aftaget med tiden: ”Størstedelen af ejerne er meget opsatte på at have en god snak. Tit går det også kæledyret meget bedre, og så vil folk gerne vise, hvor godt kæledyret har det, eller hvor fin dens pels er blevet”, konstaterer Per og fortæller, at et besøg som regel varer mellem 15-45 minutter.

Hvorfor blive adoptionsven?

Der kan være mange overvejelser omkring det at blive adoptionsven. Per nævner to fokuspunkter, der kan være gode at være opmærksom på. ”Man skal lige ud over det at banke på, da det godt kan være lidt grænseoverskridende i starten”, fortæller han.

”Det er også vigtigt at have for øje, at du er bindeled mellem The Voice of Pets og den nye ejer. Så vær opmærksom på, at samtalen ikke bliver lidt for hyggelig og handler om alt muligt andet, så du bagefter er i tvivl om, om du egentlig fik spurgt om det, du skulle”, fortsætter Per.

Meningen i at være adoptionsven er der stadig for Per, og motiverer ham til at fortsætte. ”Det bedste ved at være adoptionsven er, at jeg gør et godt stykke arbejde for en god sag”, fortæller Per og uddyber: ”Jeg er stor fortaler for kæledyr og synes, de forbedrer ens livskvalitet. Det er kun win-win”.

Hvorfor være frivillig hos The Voice of Pets?

Hvorfor det er hos The Voice of Pets, Per lægger sin frivillige arbejdstid, svarer han: ”Fordi The Voice of Pets giver kæledyr en ekstra chance, hvis de har været et sted, hvor de har været fejlplaceret. I stedet for at blive aflivet eller smidt ud, kommer kæledyret i en anden familie, hvor det får en chance til, og det er jeg stor fortaler for. Alle skal have mulighed for at genrejse sig”, konstaterer Per.

Per mener, at der hos The Voice of Pets er stor sandsynlighed for at finde et godt match mellem kæledyr og ejer. ”Jeg kan godt lide, at der bliver lagt en god beskrivelse på hjemmesiden, så man kan se, hvordan kæledyret, er og hvilken type familie det vil passe godt ind i. Så er der en god mulighed for at kunne finde det rigtige match første gang”, konstaterer han.

Vi er utroligt taknemmelige for alle vores frivillige og for dem der adopterer et af vores kæledyr. Har du også lyst til at gøre en forskel?

Bliv adoptionsven.

 

Du gør en forskel

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.