Gode råd til et trygt nytår med kæledyrene

Gode råd til et trygt nytår med kæledyrene

Kæledyrs angst for fyrværkeri kan afhjælpes. Med de høje smittetal få dage inden nytår kommer corona til at sætte sit præg på, hvordan vi holder nytårsaften. Uanset hvordan vi holder nytåret, vil fyrværkeri spille en rolle for dit kæledyr, og hjælpen til at komme gennem fyrværkeri-generne er lige til at gribe.

Nu hvor corona har sat sit præg på vores dagligdag, jul og nytår, kommer vi nok ikke til at feste lige så meget, som vi plejer nytårsaften. Men vi vil jo nok altid fejre aftenen lidt. Vi er nok også mere hjemme, end vi plejer, samtidig med at vores daglige rutiner ikke er som de plejer. Og ja, vi kommer nok heller ikke udenom, at der også stadig vil være fyrværkeri.

Vi er nu i en tid, der for nogen er hygge, fest og gode stunder med dem vi holder af, men for mange dyr kan det være en svær og stressende periode med daglig angst, hver gang en raket eller andet larmende fyrværkeri bliver skudt af.

Der er flere ting, du kan gøre for dit kæledyr, for at gøre tiden lidt nemmere at komme igennem, specielt nytårsaften.

Angst for fyrværkeri – skab trygge rammer

Generelt, er det vigtigt, at aldrig skælder dit dyr ud for at være bange. Vis i stedet dit kæledyr, at du støtter det, uden at pylre om det. Hjælp dit dyr til at være i de uforudsigelige lyde og lysglimt.

Det gør du ved først og fremmest at sørge for, dit kæledyr altid har et rum at søge til. Rummet skal have nedrullede gardiner og eventuelt en radio med lidt rolig musik, for at dyret kan finde ro, eller give det mulighed for at gemme sig, når det hele går løs. Særligt kaniner kan godt lide at have små huler, hvor de kan ligge trygt og putte sig.

Aktivér dit kæledyr og overkom angst for fyrværkeri

Du kan også tænke i aktivering af dit kæledyr. Sørg for eksempel for komme ud og lufte din hund godt af, mens det er lyst, og der ikke bliver fyret krudt af. Du kan også når det buldrer og brager derud af, prøve at aflede dyrets opmærksomhed med nogen sjove aktivitets lege, hvor de skal finde gemte godbidder, aktivitetsspil eller foderbolde.

Det samme kan du gøre, hvis det er et andet kæledyr end en hund, du har. Vores kaniner på internatet i Tranbjerg elsker, når de får en foderbold med ærteflager eller andet lækkert.

Til kattene findes der en masse gode aktivitetsspil og foderbolde. Vi har også en fin ”snack boks”, som giver kattene mulighed for at fiske efter godbidder med forpoterne.

Naturlige beroligende midler mod angst for fyrværkeri

Til slut har vi samlet lidt naturlige ting, du kan støtte dit dyr med, i stedet for beroligende og angstdæmpende medicin, som kun må gives i samråd med dyrlægen.

 

Adaptil til hund

Adaptil til hund er et kunstigt fremstillet feromon. Det er det samme feromon tæven udskiller, når hvalpene dier hos hende, så de falder helt til ro og er trygge. Dette følger dem hele livet, så derfor kan vi berolige dem med det, selv når de er voksne.

Adaptil fås både som en diffuser, og som et halsbånd. Halsbåndet er rigtig godt, da det følger hunden hele tiden. Derved giver halsbåndet tryghed også på gåturene, og specielt hvis du oplever en stresset situation – for eksempel fyrværkeri – som vi nok ikke altid helt kan undgå i disse tider, selv hvis du prøver at undgå det.

Adaptil halsbånd og diffuser kan købes i internatets butik fra 199,95 kr.

 

Feliway til kat

Feliway classic er en kunstig fremstillet udgave af de duftferomoner, som katten selv sætter på ting, når den går og gnider kinderne op af vores ben eller på møblerne i hjemmet. Disse duftstoffer sætter katten for at gøre hjemmet trygt og sikkert at være i. Det er samtidigt med til at berolige katten selv.

Feliway classic kan du få i en spray, som du kan spraye i for eksempel transportkassen og så fås den i en diffusor til stikkontakten. Diffuseren sprayer kontinuerligt feromoner ud i luften. Efter godt 24 timer er store dele af hjemmet dækket ind.

OBS! den er lugt fri, og vi mennesker vil ikke kunne lugte den.

Feliway classic kan købes i internatets butik til 249 kr.

 

Pet remedy til smådyr

Pet remedy er en naturlig blanding med bl.a. baldrian, som er med til at berolige de kære små dyr i den stressende situation, som nytår kan være. Pet remedy er en diffuser, der sættes i stikkontakten og efter bare få minutter vil den kunne give en gavnlig effekt for dit kæledyr.

Pet remedy kan købes i internatets butik til 255 kr.

 

Bemærk! Grundet de seneste corona-restriktioner er butikkens åbningstider ændret – Kontakt os.

Godt nytår fra The Voice of Pets til dig og dit kæledyr!

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.