Har kæledyr fra internater adfærdsproblemer?

Har kæledyr fra internater adfærdsproblemer?

Mange har desværre en fordom om, at kæledyrene på et internat ofte kommer med en masse adfærdsproblemer. Det har vi længe vidst er en myte, men nu har Københavns Universitet afkræftet den fejlagtige opfattelse gennem en ny undersøgelse.

Hvorfor indleveres kæledyr på internater?

Undersøgelsen viser, at det kun er hver fjerde kæledyr, der bliver indleveret på grund af adfærdsproblemer. I mange af de tilfælde vurderer vi desuden, at adfærdsproblemerne skyldes, at kæledyr og ejer ikke matcher hinandens behov, eller at de misforstår hinandens signaler.

I langt de fleste tilfælde bliver kæledyrene indleveret på grund af personlige årsager hos ejeren. Det er ofte sygdom eller allergi, der spiller ind, men også tit flytning eller ren mangel af tid, der gør, at ejeren ser sig nødsaget til at aflevere kæledyret.

Det er ofte en svær og følelsesladet beslutning for ejeren, der ønsker det bedste for sit højtelskede kæledyr.

Kæledyrene på vores internat er derfor oftest sunde, velopdragne og meget kærlige kæledyr, som blot har brug for et nyt hjem. Du kan læse mere om Københavns Universitets undersøgelse på universitetets hjemmeside: 

Vi hjælper kæledyr i nye hjem

Vi er meget glade for undersøgelsen, som bekræfter vores oplevelser med internatskæledyr gennem de sidste 70 år.

DR-nyhederne var forbi vores internat i Tingskoven for at undersøge sagen nærmere, onsdag d. 19. august. Her blev direktør Jesper Søderberg interviewet. Se indslaget på

  • dr.dk (indslaget starter ca. 1 time og 14 minutter inde i udsendelsen)

 

 

P4 Østjylland tog også emnet op for at aflive myten om, at internatskæledyr har adfærdsproblemer. I P4 morgen forklarer direktør Jesper Søderberg, om hvor vigtigt det er med god rådgivning for at ejer og kæledyr får et godt liv sammen. Også Professor Peter Sandøe fortæller om den nye undersøgelse, som han og kandidat i Animal Science Janne B.H. Jensen står bag. Undersøgelsen er lavet på baggrund af data omkring indlevering, leveret af The Voice of Pets.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.