Hvordan aktiverer du din hund, hvis det er for koldt?

Hvordan aktiverer du din hund, hvis det er for koldt?

I de sidste par uger, har vi i Danmark, oplevet store temperatursvingninger. Når temperaturerne dykker ned under frysepunktet, som vi oplevede i forrige uge, lægger vi gerne vores aktiviteter på internatet om, så de passer bedre til vores hundes behov.

Vi har altid et stort fokus på både den fysiske og mentale aktivering af vores hunde, da manglende aktivering kan medføre adfærdsproblemer og stress. Ligeledes kan for megen aktivering også give problemer, fordi hunden ikke får mulighed for at få ro og egen tid.

Vi brugte for eksempel vores overdækkede udendørs løbegård til aktivering og toiletbesøg, da den var snefri og mere behagelig, især for de mindre hunde, så de ikke stod i sne til deres små mavser.

De lave temperaturer gjorde, at ikke alle hunde var lige motiveret for de lange gåture, da det simpelthen var for koldt.

Især de små hunde kom lynhurtigt til at fryse, også selvom de havde dækkener på. Derfor lagde vi vores rutiner omkring hundeluftningen om.

Mental aktivering

Næsearbejde i form af foderaktivering er som regel et hit, og det kan både være med almindeligt foder eller lækre godbidder, alt afhængig af hvor madglad den enkelte hund er.

At bruge snuden og hovedet til at løse opgaver, var endnu mere oplagt og hundene elskede det. Vi skiftede gerne lidt rundt imellem de forskellige aktivitetslegetøjer (snusemåtte, kong og labyrint skål), så hundene ikke nåede at blive trætte af det.

At ligge og gnaske i et godt tyggeben i boksen, henslængt hen over vores ben, var bestemt heller ikke at kimse ad, og hjalp til med at skabe ro og hygge.

Du kan også bruge den ekstra indendørs tid på at træne nye tricks eller kropskontrol med din hund. At arbejde med din hunds balance og motorik er også mentalt stimulerende. Du kan evt. lade din hund balancere på en taburet, bænk og lignede, eller lære din hund at sidde på forskellige genstande.

Mentaltræning hjælper ikke kun med til at mindske stress og destruktiv adfærd hos din hund. Det hjælper også med at indlære nye færdigheder og skaber et stærkere bånd mellem dig og din bedsteven.

Selv gamle hunde elsker at lære nye tricks!

Fysisk aktivering

Selvom vi ikke kunne være så meget ude, var det ikke til hindring for at vi kunne hygge en masse om hundene, for vi flyttede blot en stor del af aktiveringen indendørs.

Og heldigvis var der mange ting vi kunne gøre, for at brænde lidt krudt af!
Vores skønne pensionshunde Fie og Lillebror hjalp for eksempel gerne med under morgenrengøringen, hvor de havde mulighed for at drøne op og ned ad gangene, noget vi kan gøre, fordi hundene er fordelt i forskellige afdelinger.

OBS! Mental aktiveringer ikke kan erstatte fysisk aktivering.
Begge dele er vigtigt for at din hund trives, og er i balance.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.