Kæledyrene hjalp Troels ud af depression

Kæledyrene hjalp Troels ud af depression

26-årige Troels led af depression. Et praktikophold hos The Voice of Pets spillede en stor rolle i at blive rask.

Hvert år åbner vi op for praktikophold til mennesker, der på den ene eller den anden måde har det svært i livet. De kan være psykisk sårbare og lever med angst, depression eller skizofreni. En af de praktikanter er 26-årige Troels. I en længere periode havde han døjet med en depression, som gjorde det utroligt svært at få en dagligdag til at hænge sammen.

En følgesvend ud af depressionen

For mere end to år siden startede Troels i praktik hos os i samarbejde med Skanderborg Kommune. I starten var han stille og indelukket. Det var intimiderende at starte et nyt sted, og de mange nye indtryk virkede overvældende. Men med de faste rammer vi har på internatet, kunne Troels stille og roligt vænne sig til de daglige rutiner igen.

Arbejdet med kæledyrene hjalp Troels til at finde sin egen stemme. Han gik fra at gemme sig ved kæledyrene, til at få succesoplevelser ved at se de kæledyr han passede, trives. En af de kæledyr var den kinesiske hårløse hund Børge. Hele sit liv havde Børge levet en ret omtumlet tilværelse hos en ejer der var misbruger, så Børge kæmpede også selv med at komme på højkant igen.

”Det har givet mig utrolig meget selvværd og selvtillid, at kunne hjælpe kæledyr. Børge har været en fantastisk følgesvend ud af min depression,” fortæller Troels.

Dyrene hjalp Troels ud af depression

Tilbage i 2019 var Troels på besøg hos TV2 Go’Aften Danmark sammen med Karina Hindborg – og Børge. Her fortalte han om sin oplevelse med depression og hvilken forskel kæledyr kan gøre for psykisk sårbare.

Pelsterapi giver lykke og velvære

Det er ikke kun dyrene, som får noget ud af en god omgang nus. Den fysiske kontakt, som vi kalder kæledyrseffekten, udløser kærlighedshormonet oxytocin, som giver følelsen af lykke og velvære. Det er med til at hjælpe kroppen tilbage i ligevægt. Især en krop, som i lang tid har været presset og stresset.

”Det fantastiske ved kæledyr er, at de ikke dømmer. De er ligeglade med, hvordan du ser ud, og hvilken diagnose du har med dig. De reagerer på venlighed og kontakt,” forklarer Troels.

I dag er Troels kommet ud på den anden side af depressionen. Han er ikke længere i praktik, men arbejder stadig på internatet som fastansat.

Det er det hele værd

Vi er stolte over at kunne hjælpe mennesker videre i livet. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med kommuner, jobcentre, kriminalforsorgen og skoler. Vi ser dem vokse, udvikle sig og finde deres helt egen stemme. Når de går ud ad døren med oprejst pande og mod på at forfølge deres drømme, er det det hele værd.

 

Du gør en forskel

De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.