Kattenes nye adfærdsmuligheder i corona-krisen

Kattenes nye adfærdsmuligheder i corona-krisen

For mange er der en del udfordringer og omvæltninger, der følger med i corona-krisen. Sådan er det også på internatet i Tranbjerg, hvor både dyrene og vi må tilpasse os omstændighederne. Det påvirker blandt andet katten Frida, som heldigvis stortrives trods ændringerne.

En af de katte, vi mærker stor forskel på i disse corona-tider, er Frida, som er fundet af en kvinde, der tog Frida, hendes søskende og deres mor ind, selv om de var herreløse. Kvinden tog kattene i pleje og har arbejdet med at gøre dem vant til mennesker og vinde deres tillid, men som det kan ske med herreløse katte, har det vist sig at tage nogen tid. Frida kom til os på internatet for nogle måneder siden, så hun med tiden kan formidles videre til en kærlig familie.

Kattene trives med forudsigelighed

Under normale omstændigheder, kan de besøgende frit bevæge sig rundt på internatet og interagere med kæledyrene, men med den nedsatte bemanding og restriktionerne i forhold til kontakt, skal man tage kontakt på mail, hvis man er interesseret i at adoptere et kæledyr som for eksempel Frida. Det betyder også, at vi nu blandt andet har mulighed for at lukke Frida og de andre katte ud af deres bokse og lade dem løbe frit rundt i afdelingerne, når dagens rengøring er overstået.

For katte på et internat, kan det være stressende, hvis der kommer mange besøgende og kigger på dem i løbet af en dag. Det kan resultere i, at de trækker sig tilbage og siger fra, hvis ikke de trives. Derfor er det også meget tydeligt, når kattene på internatet trives, da de bliver mere opsøgende, dutter pande, spinder og rigtig gerne vil kæles med.

I starten var Frida meget sky, trak sig tilbage og hvæste, hvis man kom for tæt på, men med tiden er hun begyndt at vise mere tillid til de medarbejdere, der kommer hos hende dagligt.

”De katte, der normalt er lidt utrygge ved at være her, trives særligt godt nu, hvor de får opmærksomhed af de samme mennesker hver dag. De kommer os mere i møde nu,” fortæller Tina Persson, som er fast medarbejder på katteteamet. Forandringen har vi også oplevet hos Frida, som nu er mere nysgerrig, energisk og legesyg.

For tiden tager fire faste medarbejdere sig af kattene. Det betyder forudsigelighed for kattene, og det giver både medarbejderne og katte som Frida mere ro og bedre mulighed for at knytte bånd menneske og kat imellem.

Stof til eftertanke

Eftersom internatet ikke har haft åbent for besøgende uden forudgående aftale, har de faste medarbejdere haft mulighed for at undersøge, hvordan besøgstiderne påvirker kattenes trivsel. Tina har bemærket, hvor meget kattene, som f.eks. Frida, trives med, at der ikke kommer så mange besøgende i løbet af en dag, hvor de normale besøgstider hos kattene er fra kl. 10-15: ”Det er en af de ting, vi har lært af det her – vi skal kigge på, hvordan kattene reagerer på at få besøg. Når det vælter ind med besøgende, kan vi mærke det på kattene. De trækker sig tilbage og siger fra lidt hårdere, end de normalt vil gøre.”

Besøg under corona-krisen

Selv om kattene trives med de omstændigheder, corona-krisen har medført, må der ikke være nogen tvivl om, at kattene i sidste ende savner de besøgende. Alle vores katte har behov for et fast og trygt hjem, og det er jo trods alt kun de besøgende, der kan tilbyde dem det.

Heldigvis har Frida allerede fundet sig drømmehjemmet hos sin nye, kærlige familie.

Ønsker du at adoptere et kæledyr, beder vi dig lave en aftale med os. Vi modtager kun besøg efter aftale. Kontakt os via vores adoptionsformular – den findes under hvert kæledyrs adoptionsprofil.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.