Livet som frikanin: Tims verden har åbnet sig

Livet som frikanin: Tims verden har åbnet sig

Tim bor som delvis frikanin hos Jesper. De to knyttede et helt særligt bånd på vores internat i Tranbjerg, hvor Jesper arbejder som frivillig. Tim skulle derfor naturligvis adopteres af Jesper.

Kaninen Tim sidder på gulvet i Jespers lejlighed med ørene rettet opmærksomt mod de nye stemmer. Den lille pelsede værelseskammerat har boet hos Jesper siden nytår. Det var ellers ikke meningen, at Jesper skulle have en ny kanin efter sin tidligere kanin Cæsar. Tim stjal dog fuldstændigt Jespers hjerte, og der var ikke andet at gøre, end at adoptere ham.

Livet som frikanin

Klokken er 9:45, og Tim ræser rundt i lejligheden. Jesper lukker ham ud af sin base, når han står op om morgenen, og så er Tim ude at undersøge alle afkroge af stuen. Han er som regel ude et par timer, før han søger tilbage til sin base.

”Han gør selv opmærksom på, når han har fået nok af at være ude”, forklarer Jesper.

Tim bliver lukket inde i basen, mens Jesper er ude; for eksempel når han arbejder på internatet. ”Når jeg kommer ind ad døren, så sætter han sig parat forrest i basen, og venter spændt”, fortæller Jesper muntert. ”Det er ligesom at have en hund”; fortsætter han.

Hvis Jesper har gæster, er Tim også ude i stuen. Her er den nysgerrige kanin altid henne at undersøge de nye mennesker og snuse til deres fødder. ”Det er så hyggeligt”, konstaterer Jesper. Og hvis gæsterne bliver for mange eller for meget, kan Tim selvfølgelig søge tilbage til sin base.

Kaniner er aktive dyr

Hos The Voice of Pets formidler vi kun kaniner ud til hjem, hvor de kan leve som hel eller delvis frikanin. Hel frikanin betyder, at kaninen ikke har nogen begrænsninger af, hvor den kan færdes i hjemmet. En delvis frikanin kan derimod lukkes inde i sin base for eksempel om natten, eller mens ejeren er ude.

Kaniner har brug for at kunne bevæge sig aktivt i 12 timer om dagen. Får de ikke mulighed for det, kan de udvikle knogleskørhed og depression. Fordelen ved livet som frikanin er altså, at kaninen naturligt har rum til at bevæge sig så meget, som den har brug for, i modsætning til, hvis den boede i et bur.

hvad er en frikanin

En ny følgesvend

Jesper elsker kaniner og havde tidligere kaninen Cæsar, som også var delvis frikanin. Efter Cæsar gik bort havde Jesper besluttet, at han ikke skulle have kanin igen. Men så mødte han Tim.

Det var vigtigt for Jesper, at Tim ikke bare blev en erstatning for Cæsar, og de to kaniner er meget forskellige, både i forhold til udseende og personlighed. ”De skulle ikke minde om hinanden, og det gør de heller ikke. Tim er for eksempel meget mere nysgerrig end Cæsar var, og han undersøger alting”, fortæller Jesper.

Jesper har ikke på noget tidpunkt fortrudt, at han adopterede Tim.

Kaninen skal have en base

Uanset om kaninen er hel eller delvis frikanin, skal den have en base, hvor den kan trække sig tilbage og få ro. Det er i kaninens base, at den har sin mad, sit legetøj, sin kaninbakke og et sted at sove i ro og fred.

Hvis kaninen er delvist frikanin og skal lukkes inde om natten eller mens ejeren er ude, kan du lave en lille løbegård af kompostgitter omkring basen. Løbegården skal være stor nok til, at kaninen kan bevæge sig frit rundt og også høj nok til, at kaninen kan sidde op og strække sig frit.

Nogle har kaninens base i et hjørne af stuen og andre bruger et helt værelse.

Det helt rigtige match

Dorthe Pedersen, kender selvfølgelig både Tim og Jesper.

”Tim er en meget speciel kanin. Han var ikke særlig imødekommende, mens han var på internatet, men Jesper har en helt særlig ro, som gjorde, at Tim kom til ham”, fortæller Dorthe.

Tim og Jespers særlige bånd startede allerede på internatet. Derfor kunne Jesper også mærke en stor forskel på kaninen fra livet på internatet til livet som delvis frikanin.

”Vi skulle lige se hinanden an, da jeg fik ham hjem, og han var meget forsigtig i starten”, forklarer Jesper. Nu føler Tim sig helt tryg i sit nye hjem, hvor han fræser rundt på gulvet og hilser på Jespers gæster.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.