Livets gang på internatet

Livets gang på internatet

For et par dage siden måtte vi desværre tage afsked med killingen Krabat. Han havde en medfødt lidelse, og nu kunne hans lille hjerte ikke mere.

Killingen Krabat har sammen med sine tre søskende og sin mor Kala fast medvirket i internatets YouTube-videoer om kattens færd gennem internatet. Men nu er Krabats færd ovre.

”Det er jo livets gang, og vi må tage de hårde beslutninger”, forklarer Solveig Christensen, som er katteansvarlige hos The Voice of Pets.

En medfødt skæbne

Lille Krabat havde en medfødt lidelse. ”Dyrlægen kunne ikke helt sige, hvad det var, men hun mente, at det var noget medfødt”, fortæller Solveig. Han havde ellers taget fint på siden fødslen for ti uger siden. Da Solveig skulle veje ham en morgen, havde han dog tabt sig.

”Han virkede så varm, da jeg vejede ham, så da dyrlægen alligevel skulle komme den dag, bad jeg hende om at kigge på ham”, forklarer Solveig og uddyber: ”Hun tjekkede ham og hans slimhinder i munden var helt hvide, og hans lille hjerte hamrede løs for at pumpe blod rundt.”

Der var ikke noget at gøre for den lille kat, og internatet valgte at få ham aflivet, så han kunne få fred.

Et kort, men godt liv

Når Solveig ser tilbage på Krabats adfærd, kan hun nu også godt se, at der havde været noget. ”Han var meget en enspænder. Helt fra starten holdt han sig lidt for sig selv, og lå langt fra moren og sine søskende, men han legede stadig med dem”, erindrer Solveig.

Hun havde talt med sine kolleger om, at de alle skulle have lidt mere fat i ham og socialisere ham, men nu kan hun se, at det skyldtes hans helbred.

”Vi gjorde alt, hvad vi kunne for ham, og gav ham det bedste liv her. Og det bedste nu, var at få ham aflivet, for der var ikke noget at gøre. Det havde der heller ikke været, hvis vi havde opdaget det tidligere – ikke når det er medfødt”, påpeger Solveig.

Naturens gang

For Krabat betød opholdet på internatet et længere og mere rigt liv. ”I naturen ville han have været død ved fødslen, det er jeg sikker på”, konstaterer Solveig.

Krabat var den sidste, der blev født, i kuldet på fire killinger. På internatet havde Kala mulighed for at tage sig af alle killingerne, men i naturen ville hun have prioriteret Krabat fra. ”Det er naturens gang. Moren ville have brugt krudtet på de andre killinger og koncentreret sig om at tage sig af de tre raske”, forklarer Solveig.

Vi kommer til at savne lille Krabat, men vi trøster os med, at han har nydt sit korte liv hos os.

Du kan følge med på Kala og hendes killingers færd gennem vores internat på YouTube.

 

Du gør en forskel

Kun med din hjælp kan vi hjælpe katte som Kala og hendes killinger videre til et bedre liv. Vi er dybt afhængige af frivillige bidrag og hvert enkelt gør en forskel. Tak!

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.