Mit kæledyr er væk – hvad gør jeg?

Mit kæledyr er væk – hvad gør jeg?

Af Campfire Lars - 17. Mar 2020

Min hund er forsvundet

Hvis din hund er forsvundet, skal du ringe 114 og melde den savnet hos politiet. Det er en god idé at efterlyse din hund på efterlysningsgrupper såsom:

samt hvis i har en lokal Facebookgruppe. Derudover kan du også hænge efterlysningsplakater op på træer, lygtepæle, i supermarkeder, i din nærbutik m.v. (steder, hvor opslaget ses af mange mennesker) og omdel den til områdets husstande.

Min kanin er forsvundet

Hvis din kanin er forsvundet, skal du først og fremmest grundigt undersøge haven. Det er en god idé at efterlyse din kanin på efterlysningsgrupper såsom:

samt hvis i har en lokal Facebookgruppe. Derudover kan du også hænge efterlysningsplakater op på træer, lygtepæle, i supermarkeder, på skoler, i din nærbutik m.v. (steder, hvor opslaget ses af mange mennesker) og omdel den til områdets husstande. Hold gerne øje med hjemmesiderne til landets internater under fremlysning. Hvis I, eller andre, finder jeres kanin, skal der gerne være flere til at indfange den, da kaniner er som oftest hurtigt vil løbe væk.

Min kat er forsvundet 

Hvis din kat er ørertatoveret eller chippet, er der en god mulighed for, at du får din kat igen. For hvem der end finder den kan kontakte de to katteregistre i Danmark, og på den måde finde frem til dig, som ejer af katten. Det samme gør vi, hvis katten bliver indleveret hos os. Derfor er det vigtigt, at du i katteregistrene giver tilladelse til at dit telefoner nummer er offentligt tilgængeligt.  

Hvis din kat er forsvundet, kan du gøre følgende:

  • Hvis katten er chip- eller øremærket, så ring til et af de to katteregistre (afhængigt af, hvor katten er registreret) og efterlys den, så de ved, du savner den. Husk at have kattens registreringsnummer parat. Hvis du flytter eller skifter telefonnummer, skal du selv sørge for, at oplysningerne i registret er korrekte.
  • Hæng efterlysningsplakater op på træer, lygtepæle, i supermarkeder, i din nærbutik m.v. (steder, hvor opslaget ses af mange mennesker) og omdel den til områdets husstande.
  • Hvis du er på Facebook, er der mange grupper, hvor du kan efterlyse katten. Eksempelvis:
  • Kald på katten. Ofte er det en fordel at kalde på katten sent om aftenen, hvor trafikstøj og menneskelyde er aftaget. Så tør din kat bedre komme frem fra sit eventuelle skjul. Tag eventuelt en dåse med tørfoder i hånden til at rasle med. Hvis din kat kender lyden, vil den muligvis komme, når du kalder på den.
  • Sæt eventuelt kattens kattebakke ud foran huset, inklusiv grus og gerne med efterladenskaber. Spred eventuelt noget af gruset fra bakken lidt længere væk fra huset. Så har katten en chance for at kunne lugte sig hjem.
  • Brug al din opfindsomhed og fantasi – jo mere du gør, jo større er chancen for at få din kat tilbage.
  • Ring rundt – for eksempel til det lokale politi og Falck samt dyrlægerne i området, og bed dem notere, at du savner din kat. Kontakt også de mest nærliggende internater, og bed dem holde øje med, om katten skulle blive indleveret hos dem.
  • Spørg børnene i området – de kan være gode hjælpere og iagttagere. Her vil en beskeden dusør ofte blive værdsat.

Husk at afmelde efterlysningen, når katten forhåbentlig vender hjem – både hos registret og hvor den ellers har været efterlyst.

Skulle du ende i den triste situation, at katten er gået bort, skal du også sørge for at afmelde den i katteregistret.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.