Nødpension: Vi hjælper, når uheldet er ude

Nødpension: Vi hjælper, når uheldet er ude

Nødpension er én af flere måder, hvorpå vi gør en forskel for både kæledyr og deres mennesker. Det er en gylden mulighed for dig som kæledyrsejer, som ikke ved, hvad du skal stille op med dit kæledyr i tilfælde af ulykke eller akut sygdom.

Felix måtte i nødpension, da ejer blev indlagt

Bomuldshunden Felix er en ældre hundeherre på seks år, som fik brug for en plads i vores nødpension, da hans ejer pludselig skulle indlægges og ikke havde andre til at tage sig af ham. Felix’ ejer tog derfor kontakt til os og informerede os om situationen, hvorefter Felix blev indleveret i vores nødpension. Felix havde dog svært ved at finde sig til rette på internatet og nægtede at spise. Vores dygtige internatmedarbejder, Line, tog ham derfor med hjem på en overnatning, hvilket hjalp gevaldigt på både humør og appetit. ”Han ville ikke spise, når han stod i boksen”, fortæller Line og fortsætter: ”Jeg besluttede mig derfor for at prøve at tage ham med hjem, hvilket viste sig at være en rigtig god beslutning. Han ikke bare spiste, men fandt også en ro, som han ikke kunne finde på internatet. Han hoppede op i sengen og sov sammen med mig og mine andre kæledyr”. Felix nåede at være på internatet en uge, hvorefter han blev afhentet af en frisk og glad ejer, som priste sig lykkelig for den gode behandling, som Felix havde fået i løbet af sin uge i vores nødpension.

Hvad er nødpension?

Vi kan alle have behov for at indlogere vores kæledyr i en pension, når vi har planlagt en ferie eller andet, hvor vi ikke kan have vores kæledyr med og derfor har brug for, at nogle andre kan træde til og give den pleje og kærlighed, når vi ikke selv har mulighed for det. Det er det, som vi på vores internat kalder en almindelig pension, som henvender sig til vores medlemmer og er aftalt med vores internat på forhånd. Det er dog ikke altid, at vi mennesker har mulighed for at forudse, hvad fremtiden bringer. Det er i sådanne tilfælde, at vi har behov for en nødpension, som vi kan kontakte, når uheldet er ude. Det kan eksempelvis være i tilfælde af en akut situation såsom brand, hospitalsindlæggelse, dødsfald eller anden alvorlig ulykke eller sygdom, hvor vi måske ikke har andre at gå til. Her står The Voice of Pets i Tranbjerg til rådighed – også for kæledyrsejere, som ikke nødvendigvis er medlemmer af vores forening.

Mange forskellige kæledyr havner i nødpension

Vi har løbende mange kæledyr med forskellige historier forbi vores internat i nødpension. Felix er blot ét af de kæledyr, som vi har hjulpet og fortsat hjælper, når uheld eller ulykke forhindrer ejer i at være der for deres kæledyr. Trille, Violetta og Figaro er nogle af de mange andre.

Trille fandt vej til vores nødpension, da ejer blev sat på gaden

Trille er en ældre kat, som måtte forbi vores nødpension et par måneder, da hendes ejer desværre blev sat på gaden og derfor ikke havde mulighed for at tage vare på hende. Til at starte med fandt Trille det utrygt og farligt at være i internatets uvante omgivelser, men som tiden gik, blev hun mere og mere tryg ved internatet og internatmedarbejderne, som fandt ud af, at hun var noget af en kælepotte. Trilles ejer stod desværre uden tag over hovedet i flere måneder og måtte derfor tage den svære, men rigtige beslutning at lade Trille finde et nyt hjem, hvilket hun fandt hos en hjertevarm kvinde med ekstra plads til en kælen og eventyrlysten kat som Trille.

Kaninparret Violetta og Figaro kom i nødpension, da ejer gik bort

Kaninerne Violetta og Figaro er det fineste kaninpar på henholdsvis seks og syv år, som fandt vej til vores internat i august måned 2020 i forbindelse med ulykkelige omstændigheder i deres tidligere familie. De følges ad, hvilket er vigtigt for deres trivsel. Læs mere om Violetta og Figaro, som i skrivende stund fortsat venter på at få en ny chance og finde et nyt og kærligt hjem; Violetta og Figaro.

Lokale hjemløse har brug for vores nødpension

En nødpension er ikke kun til gavn for almindelige borgere, som står over for ulykke eller sygdom. Den er også til gavn for de hjemløse i Aarhus og omegn, som har brug for vores internat til at tage vare på deres kæledyr, hvis de bliver syge og ikke kan have deres kæledyr med sig. Hjemløse har ikke en fast base og typisk heller ikke et netværk, som de kan trække på, når de har brug for hjælp til deres kæledyr, hvorfor det er vigtigt, at internater som vores er der til at tage imod og hjælpe.

Hjælp os med at hjælpe kæledyrene

Vi har mulighed for at hjælpe nødstedte kæledyr som Felix, Trille, Violetta og Figaro på grund af den støtte, som vi modtager. Det er en støtte, som vi er afhængige af for at kunne tage os af de kæledyr, som ikke har andre steder at være, og som har behov for omsorg og kærlighed, imens de venter på enten at komme hjem til deres ejer eller få en ny chance i et nyt hjem.

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.