Om os

Om os

Af campfire - 17. Mar 2020

Hvem er vi?

The Voice of Pets er en sammenlægning af Dansk Dyreværn Århus og Trinitas. Vi findes lokalt på vores dyreinternat i udkanten af Aarhus samt nationalt via vores landsdækkende net af trænere til psykiatrisk servicehund. Foreningen Dansk Dyreværn Århus består som forening, men kommunikerer som The Voice of Pets.

Læs mere om os:

 

Hvad brænder vi for?

Vi arbejder for, at kæledyr i Danmark bliver hørt – og har det godt med deres mennesker. Det har vi gjort siden 1948, drevet af et stort bankende hjerte.

At være kæledyrenes stemme er at tale deres sag. Det gør vi for katten Freja, når hun sidder og mjaver i en transportkasse ved vores dør, og det gør vi for hunden Buller, når han hjælper sit menneske med at komme op om morgenen og købe ind til dagen, de deler med hinanden.

Og det er at træde til, når vores politikere ikke kan finde ud af, hvad de præcist skal mene og beslutte på området.

Vi er der. Med åbenhed. Med omsorg og med en viden som ingen andre. Vi sikrer, at alle bliver klar over, hvor vigtigt det er, at vi som mennesker lytter efter. For gør vi det, mærker vi det usynlige bånd mellem kæledyr og deres mennesker. Båndet er flere tusinde år gammelt og har lige så længe været fuld af værdi, for både kæledyr og mennesker – vi kalder det kæledyrseffekten.

Vi er dem, der går foran. Med hvad der er godt for hunde, katte og kaniner, og med hvad der rører sig i de mennesker, der lever sammen med dem. Vi tager forskere ind. Vi danner os nye erfaringer, ser nye muligheder og udvikler nye oplevelser i hele landet. Vi ser det som et spørgsmål om at give viden og skabe inspiration. Alt sammen for at øge kæledyrs værdi og sikre dem et bedre liv sammen med deres mennesker. Og for at give sårbare mennesker en værdifuld hverdag sammen med deres kæledyr. Fordi intet kan være vigtigere.

 

Vi tror på, at kæledyrseffekten ikke bare er nøglen til at skabe større forståelse og ansvar for kæledyr – men også er nøglen til at synliggøre den smittende glæde, mennesker og kæledyr kan have af hinanden.

Opgaverne er ikke altid nemme. Det hører med. Og det at omfanget af vores arbejde er afhængigt af andre, kan også være en udfordring. Men så er der heldigvis forskellen. Den forskel, vi ser, vi gør. Og mere end noget andet: At man kan mærke den. I den måde en kat pludselig spinder på. I den måde en hund kan begynde at logre med halen. I den måde en hel familie kan lyse op over det.

Det er det, som driver os. Det er det, der gør det hele værd: At være kæledyrenes stemme i Danmark.

 

Vi er medlem af DOSO
DOSO – Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation – er en sammenslutning af knap 20 dyreværnsorganisationer, som arbejder for at højne dyrevelfærden i Danmark. Vi har fælles kampagner og lobbyisme, hvor det giver mening i forhold til hver forenings formål. På den måde får vi en fælles stemme og større gennemslagskraft, når foreningerne samlet repræsenterer så mange medlemmer. DOSO er partipolitisk uafhængig, men vi arbejder sammen med de politiske partier, som ved at forbedre lovgivningen kan give bedre forhold for dyr i Danmark.

 

Vores historie i glimt fra det skelsættende år 1948

Siden Dansk Dyreværn Århus blev etableret i 1948 har foreningen hjulpet flere tusinde kæledyr, produktionsdyr og vilde fugle. Det siger sig selv, at mange ildsjæle har gjort et kæmpe arbejde for dyrenes sag gennem årene, og flere er blevet hædret i Danmark for deres indsats. I mange år udførte foreningen sit vigtige arbejde ved hjælp af frivillige hænder, og efterhånden som arbejdet greb om sig, er arbejdet blev lønnet med supplerende kræfter fra frivillige.

Nedenstående historiske glimt fremhæver det vigtige arbejde med kæledyr gennem tiden.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.