Pasningsvejledning for din kat

Pasningsvejledning for din kat

Af Laerke - 25. May 2020

Pasningsvejledning for din kat – en guide til hånden 

Mangler du en håndgribelig guide til livet med kat? Denne vejledning henvender sig til dig, der enten lige har fået kat, eller stadig overvejer, om en kat er det rette kæledyr for dig. For at give en kat et godt liv er det vigtigt, du kender kattens adfærd og behov, så du forstår, hvad et katteliv indebærer. Inden du anskaffer dig en kat, bør du også overveje, om en kat er det rette kæledyr for dig, og om du kan tilbyde den et tilfredsstillende liv.

Denne pasningsvejledning for din kat hjælper dig med:

  • Din kats adfærd
  • Sundhed og sygdomme
  • Fodring 
  • Indretning af dit hjem 

Vi hjælper dig på vej til et godt liv med kat. Du kan gratis downloade vores pasningsvejledning nedenfor

pasningsvejledning for din kat 

Pasningsvejledning for din kat

Er din kat mærket og registreret? 

Vil du gerne have din kat hjem igen, hvis den bliver væk? Så skal du få mærket og registret din kat. Alle katte som adopteres fra vores internat i Tranbjerg er mærket og registreret. Vi anbefaler, at du får mærket din kat, så den kan komme hjem til di igen, hvis den bliver væk. Hvis den bliver fundet og indleveret på vores internat, fremlyser vi den i hele 14 dage, hvis den er mærket, og kun 3 dage, hvis den hverken har chip eller øretatovering. Derved er der en større chance for, at mærkede, savnede katte finder hjem igen.

Endnu en vigtig grund til at mærke og registrerer din kat er, at et nyt lovforslag vil medføre, at internater og lignende ikke behøver at fremlyse umærkede katte.

Læs mere om lovforslaget:

Kattelov på Anima’s hjemmeside. Vi arbejder sammen med en lang række dyreværnsorganisationer om at få en kattelov. Det gør vi gennem samarbejdsorganisationen DOSO.

Vejen til et godt liv sammen

Vi vil gerne, at du og din kat får et godt liv sammen, derfor har vi lavet denne pasningsvejledning for din kat. I pasningsvejledningen har vi samlet en masse gode råd og faglig viden fra vores dygtige medarbejdere på internatet i Tranbjerg, om hvordan du bedst passer din kat. Du kan også læse flere uddybende artikler nedenfor. Det er nemlig vigtigt, at du som katteejer forstår din kats behov og dens adfærd. På den måde sikrer du, at katten trives i dit hjem, og I får et godt liv sammen.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.