Prøv at sige som en gulerod

Prøv at sige som en gulerod

Kaniner vakte stor begejstring, da en specialklasse fra Odder besøgte vores internat i februar.

Seks børn står i en rundkreds foran vores internat. Børnene er på besøg fra Parkvejens Skole i Odder, hvor de går i en specialklasse for børn med ADHD og/eller autisme. Psykologen Lisa Nielsen er dagens rundviser.

De tre drenge og tre piger udstråler spænding og nervøsitet over at skulle møde kæledyrene. To af pigerne er ret begejstrede for at skulle møde kaniner, som én af dem også selv har derhjemme.  

Hvad hedder kaninen? 

Pædagogerne genner skånsomt børnene ind i vores kaninafdeling. Især én af pigerne bevæger sig modigt rundt mellem burene selv, mens andre af børnene holder sig mere tæt og trygt til pædagogerne.

Ved hver eneste kaninboks spørger børnene nysgerrigt efter kaninens navn og snakken går. Udbrud som “Jeg elsker kaniner!” og “Kom og se den her!” lyder det igennem lokalet. De af børnene, der selv har kaniner, eller kender nogen, som har, fortæller også ivrigt om dem. Den umiddelbare nervøsitet hos børnene er blevet udskiftet med en enorm begejstring.

Struktur gavner hverdagen

ADHD og autisme er to forskellige diagnoser. De har dog det til fælles, at struktur og forudsigelighed er et kerneelement i hverdagen.

Det er vigtigt for børnene at vide præcis hvem, hvad, hvornår og hvordan, især i forbindelse med for eksempel besøget på vores internat.

Parkvejens Skole i Odder var også på besøg hos os sidste år med en anden specialklasse.

Hvordan siger en gulerod? 

Selvom mange af kaninerne selv kommer hen til burenes låger for at snakke med børnene, er der nogle, som er lidt mere tilbageholdne.

“Du skal bare sige som en gulerod, så kommer den hen til dig”, griner psykologen Lisa til et af børnene. Fire måbenede børneansigter vender sig mod Lisas store og imødekommende smil.


Jesper, vores frivillig ved kaninerne, hjælper til med at passe kaninerne og svarer tålmodigt på børnenes spørgsmål.

Til slut besøgte børnene også internatets katte og på vejen til kattehuset mødte de hvalpen Max.

Læs om Parkvejen Skoles tidligere besøg:

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.