Kan min hund blive psykiatrisk servicehund?

Kan min hund blive psykiatrisk servicehund?

Af Anne - 23. Jul 2020

Hvilke hunde kan trænes til psykiatrisk servicehund? 

Har du en kronisk, psykiatrisk diagnose som angst, depression eller PTSD, kan du få hjælp i hverdagen af en certificeret psykiatrisk servicehund. Kravene til din hund er dog lidt anderledes.

Alle hunderacer kan (trænes til at) være psykiatrisk servicehund eller terapihund, for ekvipagens succes handler om samarbejde, samhørighed og samvær. Hundens race eller størrelse har derfor ingen betydning for certificeringen – kun for ejerens behov. Nogle har for eksempel brug for trygheden i afstanden til andre mennesker en større hund giver, mens andre finder ro i at kunne bære hunden tæt til sig.

Hunden skal dog være mindst to år gammel for at kunne blive godkendt og certificeret, men træningen kan i nogle tilfælde starte allerede fra den er hvalp.

Du kan enten få din egen hund certificeret, eller du kan tage kontakt til os, så vi kan hjælpe med at finde den helt rigtige hund til dig. Hvis du har en hund og gerne vil have den certificeret som psykiatrisk servicehund, skal vi godkende den. Dette foregår blandt andet via en offentlighedstest.

 

Den psykiatriske servicehund som kæledyr

Den psykiatriske servicehund er et rigtig godt hjælpemiddel for psykisk sårbare. Det er dog også vigtigt at huske på, at servicehunden er et helt almindeligt kæledyr, som arbejder for sit menneske, men som også skal have fri til at være helt almindelig hund.

Hunden skal vide, at når den har den blå servicevest på, så er den på arbejde. Når hunden derimod er ude af vesten, så er den fri til at være kæledyr.

Trine Bargmann

Kontakt vores koordinator for psykiatriske servicehunde, hvis du har spørgsmål til dette eller ønsker mere information

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.