Kan min hund blive psykiatrisk servicehund?

Kan min hund blive psykiatrisk servicehund?

Af Laerke - 08. Apr 2020

Mennesker med en psykiatrisk diagnose, som angst, depression eller PTSD kan få hjælp i hverdagen af en certificeret psykiatrisk servicehund.

Alle hunderacer kan (trænes til at) være psykiatrisk servicehund eller terapihund, for ekvipagens succes handler om samarbejde, samhørighed og samvær.

Hunden skal være mindst to år gammel for at kunne blive godkendt og certificeret, men træningen kan i nogle tilfælde starte allerede fra den er hvalp.

Certificering af psykiatrisk servicehund

Du kan enten få din egen hund certificeret, eller du kan tage kontakt til os, så vi kan hjælpe med at finde den helt rigtige hund til dig. Vi hjælper også med at finde en træner i nærheden af, hvor du bor.

Hvis du har en hund og gerne vil have den certificeret som psykiatrisk servicehund, skal vi godkende den. Dette foregår blandt andet via en offentlighedstest.

Offentlighedstest 

Psykiatrisk servicehund hjælper i dagligdagen, skaber tryghed i sociale sammenhænge The Voice of Pets/Trinitas

En psykiatrisk servicehund trænes til at hjælpe mennesker med for eksempel angst eller depression, så ekvipagen kan færdes på lige fod med andre i et supermarked for eksempel

Vi tager en indledende samtale med en af vores trænere. Træneren vurderer hund og ejer sammen, hunden alene og om den er egnet som psykiatrisk servicehund. Træneren vurderer også om den har de rette forhold og betingelser, så vi ikke går på kompromis med dyrevelfærden. Du skal regne med, at samtalen tager en time.

Når hunden først er blevet godkendt, trænet og certificeret, skal den re-certificeres hvert andet år, så vi sikrer os, at ekvipagen altid lever op til vores krav, og at I fortsat kan hjælpe hinanden.

Når træningen er vel overstået, bliver hunden certificeret, som psykiatrisk servicehund og må bære servicehundevesten. Vesten giver adgang til visse steder i samfundet, hvor du normalt ikke må have hund med, for eksempel i supermarkedet.

Vi arbejder på, at endnu flere steder vil anerkende den psykiatriske servicehund på lige fod med for eksempel en førerhund.

 

Trine Bargmann

Kontakt vores koordinator for psykiatriske servicehunde, hvis du har spørgsmål til dette eller ønsker mere information

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.