Skattefradrag for donationer

Skattefradrag for donationer

Af Laerke - 02. Mar 2021

Hvert et bidrag tæller – vidste du, at du kan få skattefradrag for donationer til vores forening, store som små?

Vi er fuldstændig afhængige af donationer fra private og virksomheder for at hjælpe de mange kæledyr og deres mennesker, som hver dag kommer til vores internatet i Tranbjerg ved Aarhus.

Når du donerer et beløb til vores forenings arbejde, kan vi sørge for, at du får skattefradrag for op til 17.000 kr. i 2021 (16.600 kr. i 2020).
Alle beløb, store som små er fradragsberettigede.

 

Hvor meget får jeg i fradrag?

Skattefradragets værdi er på 26% i 2020 [1]. Donerer du 100 kr. sparer du 26 kr. i skat. Donerer du 100 kr. hver måned, i alt 1200 kr. pr. år, sparer du 312 kr. i skat pr. år.

 

Hvordan får jeg fradrag?

Når du laver en donation via vores hjemmeside, skal du udfylde feltet ”CPR” med dit CPR-nummer. Du kan desværre ikke få skattefradrag, uden at oplyse dette.

I begyndelsen af hvert år, indsamler vores bogholder alle donationsinformationerne og sender dem til skat. Du får derved ikke løbende fradrag, men et samlet fradrag, af alle donationer du har lavet til foreningen i løbet af året. Der ligger en del administrativt arbejde i processen, så du bør måske overveje, om du ønsker fradrag for mindre beløb.

 

Kan jeg kun få skattefradrag for donationer via jeres hjemmeside?

Nej, du kan selvfølgelig også få skattefradrag for kontantdonationer og donationer via bankoverførsel. Her er det blot vigtigt, at du kontakter os i forbindelse med donationen.

E-mail: bogholderi@thevoiceofpets.dk

Telefon: 8733 4440 – vores åbningstid er fra kl. 10-15 alle dage, undtagen onsdag.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til fradrag?

Der er et par ting, du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at få skattefradrag for donationer til The Voice of Pets/ Dansk Dyreværn Århus:

  1. Medlemskontingenter og køb i butik er desværre ikke fradragsberettiget.
  2. Donationer via MobilePay eller SMS registreres som anonyme, og donationerne bliver derfor IKKE automatisk indberettet til skat.
  3. Du skal oplyse dit CPR-nummer for at få fradrag

 

Har du ikke fået dit fradrag?

Mangler du at få skattefradrag for din donation(er) er du velkommen til at kontakte vores bogholder.

E-mail: bogholderi@thevoiceofpets.dk.

 

Kan min virksomhed få skattefradrag?

Ja, din virksomhed kan også opnå skattefradrag for donationer, så længe vi kender din virksomheds CVR-nummer.
Som virksomhed er det vigtigt at være opmærksom på, at I selv har ansvaret for at oplyse om donationen i jeres selvangivelse.

 

Er der forskel på en donation og et sponsorat?

Ja, som beskrevet ovenfor kan virksomheder, på lige fod med privatpersoner få skattefradrag for donationer op til 17.000 kr. (2021).

Virksomheder har derudover også mulighed for at tegne sponsorater for velgørende foreninger som The Voice of Pets/ Dansk Dyreværn Århus.

I forbindelse med et sponsorat, yder den velgørende forening en modydelse i form af markedsføring. Her kan virksomheden som hovedregel få fradrag for HELE beløbet som en driftsudgift.

Det er op til den enkelte virksomhed, eventuelt i samråd med egen revisor og/eller bogholder, at vurdere om beløbet kan fratrækkes som en driftsomkostning (for eksempel en reklameudgift) [2].

Ønsker du at tegne et sponsorat til vores forening kan du læse mere om hvilke muligheder, vi tilbyder: Bliv sponsor

 

Kilder: [1] https://skat.dk/skat.aspx?oId=2234772&year=2015&chk=215625; [2] https://skat.dk/SKAT.aspx?oid=2083469

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.