Terapihund

Terapihund

Af Laerke - 06. Apr 2020

I modsætning til den psykiatriske servicehund, som hjælper sin ejer, så er terapihunden en hund, der hjælper sit menneske med at hjælpe andre.

Ejeren af en terapihund kan være en fagperson for eksempel en psykolog eller en pædagog, men kan også være en almindelig person, som udbyder hundens services til andre, potentielt som bisidder til et møde hos kommunen.

Forskning fra USA og Storbritannien viser, at der kan være store fordele forbundet med at bruge hunde som terapeutiske assistenter. Det er fordele, som er vigtige at udbrede i Danmark.

Terapihund

Hvordan ser processen omkring certificeringen af en terapihund ud?

Processen omkring anskaffelsen- og træningen af en terapihund, kan groft skitseres således:

  • Har du allerede en hund, skal Trinitas/The Voice of Pets godkende den. Har du ikke en hund, kan vi hjælpe dig i processen med at anskaffe dig en
  • Du og din hund skal indgå i et skræddersyet træningsforløb, for at få din hund kan blive certificeret terapihund
  • Din hund skal bestå en offentlighedstest, hvor den får sin certificering. Du modtager et bevis på certificeringen
  • Du skal have et fast medlemskab hos The Voice of Pets, så din hunds certificering kan vedligeholdes

Du bliver tilknyttet en træner fra The Voice of Pets, der vurderer, hvor langt I er, og derudfra laver et program til jer. Programmet er med til at sikre, at I kommer gennem alle elementerne, så I kan bestå offentlighedstesten. Din hund får et dækken eller en farvet vest, hvorpå der står, at den er ‘terapihund i arbejde’, og du modtager et ID-kort med foto af jer, så du kan vise du er rette ejer.

Læs mere om hvad du og din hund skal kunne for at blive certificeret terapihund:

OFFENTLIGHEDSTEST FOR TERAPIHUND

 

Trine Bargmann

Kontakt vores koordinator for terapihunde og psykiatriske servicehunde, hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.