Luna er til stede og tillidsskabende

Luna er til stede og tillidsskabende

Af Laerke - 17. Apr 2020

Terapihunden Luna har netop bestået sin re-certificering med glans. Vi re-certificerer vores psykiatriske servicehunde og terapihunde hvert andet år for at sikre, at de lever op til vores krav og derved kan udføre deres arbejde og hjælpe bedst muligt.

En terapihund er en hund, der hjælper sin ejer med at hjælpe andre; for eksempel hjælper terapihunden Luna psykologen Karin, ved at skabe tryghed for Karins patienter. En terapihund er til stede og tillidsskabende. Bare ved at være der, kan den give et trygt rum, som det er lettere for patienten at befinde sig i. Det kan være nemmere at udtrykke sig og komme dybere i snakken med Karin, når man kan have fingrene i Lunas bløde pels.

Re-certificering af terapihunde

En re-certificering betyder, at vi hvert andet år sikrer os, at ekvipagen (hund og ejer) kan det, den skal. Vi ser på, hvordan hunden reagerer når de forskellige elementer gennemgås. Vi sikrer derved, at hunden og ejeren læser og opfanger hinandens signaler, og at båndet imellem dem stadig er stærkt. Terapihunden skal vide hvornår den skal hjælpe, og hvornår den skal trække sig. Det opfanger den jo tættere den er på sin ejer.

Luna; den lille afledningsmanøvre

“Det Luna gør, er at hun afleder fra det, der er svært”, forklarer Trine Bargmann. Psykologen Karin bruger sin rolige hund, Luna i de konsultationer, hvor hun kan gøre en forskel for patienten. Trine uddyber: “Bare det, at Luna er til stede, kan gøre, at det bliver nemmere at tale om sig selv”.

Bare det, at Luna er til stede, kan gøre, at det bliver nemmere at tale om sig selv

Karins patienter kan have nemmere ved at udtrykke sig, hvis de kan sidde og nusse Luna bag ørene, imens de taler.

Luna har netop bestået sin re-certificering med glans og kan derved fortsat hjælpe Karin med at hjælpe andre.

 

Stort tillykke til ekvipagen - vi glæder os allerede til at komme på besøg igen om to år.

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.