Vigtige overvejelser inden du anskaffer dig en kanin

Vigtige overvejelser inden du anskaffer dig en kanin

Af Laerke - 17. Apr 2020

Din kanin og det gode liv

Inden du anskaffer dig en kanin – kaninen er det tredje mest almindelige familiedyr efter hunden og katten, men desværre er kaninen samtidig det mest misforståede kæledyr. Sæt dig derfor grundigt ind i, hvad det kræver at have en kanin, inden du vælger at blive kaninejer – I skulle jo gerne have et dejligt liv sammen i mange år.
Hvis du giver din kanin et liv, der imødekommer dens naturlige behov, vil du opdage, hvor intelligent, kærlig, nysgerrig og glad din kanin kan være.

Forbered dig på at få en kanin

Før du beslutter dig for at anskaffe dig en kanin, bør du overveje, om du kan tilbyde den et tilfredsstillende liv. Har du råd til foder, neutralisering, sundhedstjek og akutte dyrlægeregninger? Vidste du, at kaniner kan blive 8-12 år gamle? Har du tid til at være sammen med din kanin og aktivere den? Har du sat dig ind i kaniners adfærd? Vidste du for eksempel, at kaniner bliver bange, når de bliver løftet op?

Befri din kanin

Kaniner har brug for bevægelse og plads til at være aktive mindst 12 timer om dagen. Kaniner kan blive både syge og deprimerede af at sidde i et bur for længe. Derfor formidler vi kun kaniner ud til hjem, hvor de kan leve som hel eller delvis frikanin.

Giv din kanin en ven

Kaniner er sociale dyr, som trives bedst ved at være sammen med andre kaniner. Har du mulighed for at give din kanin en kaninven?

inden du anskaffer dig en kanin

Sørg for din kanins helbred

Det er vigtigt at holde et vågent øje med din kanins helbred, for den vil af naturlige årsager skjule, hvis den har ondt. Hold øje med kaninens pels, tænder, negle, afføring og øjne. Det er også vigtigt, at du får vaccineret din kanin mod de uhelbredelige og dødelige sygdomme kaningulsot og kaninpest.

Find din nye bedste ven – kanin 

Find din nye bedst ven – smådyr 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.