Vigtige overvejelser inden du anskaffer dig en kat

Vigtige overvejelser inden du anskaffer dig en kat

Af Laerke - 17. Apr 2020

Din kat og det gode liv

Inden du vælger at blive katteejer, skal du overveje, om du kan imødekomme de behov katten har. Hvad gør du, når du rejser på ferie, og er du klar til at passe på den i mange år? Er klar til at tage dig af kattens sundhed, og har du økonomien til at tage den til dyrlægen?

Inden du vælger at få dig en kat skal du overveje, om du har tiden til at tage dig godt af den, om du har råd til foder, kattegrus, neutralisation, mærkning, vaccinationer og uforudsete dyrlægeregninger. Du skal også huske på, at en kat kan blive 20 år gammel. Kan du tage ansvar for den så længe? Og endeligt skal du gøre dig klart, om din bolig passer til kattens behov, for en kat der er vant til at være ude, vil ikke trives indenfor.

 

Få din kat neutraliseret

Katten kan få mange killinger igennem sit liv, og desværre er killingerne ofte uønskede. Derfor bør du få neutraliseret katten. Når den er neutraliseret, holder den sig tættere på hjemmet, hankatten strinter mindre og urinen har ikke så stærk en lugt, og hunkatten kommer ikke længere i løbetid.

 

Få din kat mærket og registreret

Desværre er det endnu ikke lovpligtigt at få sin kat id-mærket og registreret, som det ellers er for hunde. Men det er en rigtig god idé at få det gjort, uanset om katten er en inde- eller udekat. Hvis den bliver væk, bliver den ikke forvekslet med en ejerløs kat, og den kan komme hjem til dig igen, hvis den bliver væk fra dig.

 

Kattens fysiske og adfærdsmæssige sundhed

Få dig en fast samarbejdspartner i din dyrlæge. Hvis du oplever adfærdsændringer hos din kat, kan det være en god idé at tage den til dyrlægen, fordi kattens adfærd og fysiske helbred hænger tæt sammen. En kat der tisser uden for kattebakken, kan have blærebetændelse. En kat, der bliver aggressiv, kan have smerter, og en kat, der bliver usædvanligt aktiv, kan have en stofskiftesygdom.

Forebyggelse er altid bedre og nemmere end behandling. Tøv ikke med at søge hjælp. Sørg for at din kat årligt bliver vaccineret, så den ikke er med til at sprede livstruende sygdomme og ikke selv bliver syg.

En kat kan ikke klare sig selv i længere tid ad gangen. Du skal derfor grundigt overveje, hvordan du får katten passet, hvis du er bortrejst.

 

Den første tid i hjemmet

Når du kommer og henter din kat med hjem, har du mulighed for at købe madskåle, legetøj og Royal Canin foder med fra vores butik på internatet. Alle vores katte får Royal Canin foder, mens de bor på internatet, og det er vigtigt i hvert fald den første tid, at du giver din kat det samme foder, som den har fået på internatet. På den måde mindsker du stress hos katten, der jo har mange ting at vænne sig til sammen med dig og din familie.

På den måde mindsker du stress hos katten, der jo har mange ting at vænne sig til sammen med dig og din familie.

 

Find din nye bedste ven 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.