Vigtige overvejelser inden du anskaffer dig et kæledyr

Af Anne - 27. Jan 2021

Overvejer du at anskaffe dig et kæledyr? Måske endda adoptere ét fra vores internat? Så er det vigtigt, at du gør dig visse overvejelser, så I kan få et godt liv sammen. Vi hjælper dig på vej!

inden du anskaffer dig et kæledyr

Overvejer du at adoptere en hund?

Tidshorisont
Tillader din hverdag at have hund? Og er du villig til at beholde hunden, hvis du flytter, får et barn eller børnene mister interessen? Med lidt held kan en hund blive 8-14 år gammel, så gør din hund til en vigtig del af dit og din families liv. Hunde skal have masser af daglig opmærksomhed (især hundehvalpe kræver meget tid og tålmodighed), og trives med faste rammer og rutiner. Får hunden ikke faste rammer og rutiner, kan den blive stresset.

Hundens væsen
Der findes mange forskellige slags hunde – har du kendskab til racernes individuelle egenskaber, hvilke der passer til netop din familie, og hvordan de bedst forstår hundens adfærd?

Børn og hunde
Hvem skal have ansvaret for hunden? Børn skal aldrig have ansvaret for en hund alene. Børn skal samarbejde med en voksen om det. Og i sidste ende er det altid den voksne, som har ansvaret for hundens velvære.

Omkostninger
Har du råd til foder, udstyr, træning, vaccinationer, pelspleje, forsikringer, årlige sundhedstjek og behandling i tilfælde af akut sygdom?

Motion
Kan du tilbyde hunden nok bevægelsesfrihed? Afhængigt af dens race, er hunden et meget aktivt og nysgerrigt kæledyr, der hverken fysisk eller psykisk trives foruden aktivering.

Andre kæledyr
Har du andre kæledyr, og hvordan vil de fungere sammen med en hund? Det er vigtigt, at alle kæledyrene kan føle sig trygge i deres fælles hjem.

Allergi
Er der nogen i din familie, der lider af allergi overfor hunde? Du kan få taget en test hos lægen, inden du anskaffer dig en hund.

Feriepasning
Kan du sørge for pasning af din hund, mens du er på ferie eller tager væk i en weekend? En hund har det bedst i vante omgivelser og med en fast rutine. Har du ikke mulighed for at hunden passet i dit hjem, kan du overveje om hundepensionen hos The Voice of Pets skal være din hunds hjem, mens du er på ferie.

 

Find din nye bedste ven

 

Kat der ligger på et tæppe

Overvejer du at adoptere en kat?

Boligforhold
Må du have kat, hvor du bor? Er din nabo indforstået med, at du får kat? Husk, at du som ejer står til ansvar for kattens handlinger. Overvej også, om kattens skal have mulighed for at komme ud og om din bolig kan leve op til dette behov.

Tidshorisont
Er du villig til at beholde katten, hvis du flytter, får børn eller børnene mister interessen? En kats liv kan blive langt, så gør din kat til en vigtig del af dit og din families liv.

Børn og katte
Hvem skal have ansvaret for katten? Husk, at det altid er de voksne, der har ansvaret for katten, ikke børnene. Børn skal lære at tage sig rigtigt af katten, og det ansvar er dit. Katten har grænser, ligesom barnet har sine. Vi anbefaler, at børn skal være mindst 7 år gamle, hvis de skal deltage i pasning af katte.

Omkostninger
Der er flere udgifter knyttet til det at have kat. Har du for eksempel råd til foder, grus, kattemalt, legetøj, årlige dyrlægebesøg, sygeforsikring og behandling i tilfælde af akut sygdom?

Ændringer af dit hjem
Er du parat til og kan du acceptere neglemærker i tapetet, grus omkring kattebakken og kattehår i hjemmet? Måske får du behov for at ændre rengøringsrutiner.

Allergi
Er der nogen i din familie, der lider af allergi overfor katte? Du kan få taget en test hos lægen, inden du anskaffer dig en kat.

Feriepasning
Kan du sørge for pasning af din kat, mens du er på ferie eller tager væk i længere tid i forbindelse med arbejde? Hvis ikke, kan du overveje om kattepensionen hos The Voice of Pets skal være din kats hjem, mens du er væk.

 

Find din nye bedste ven

 

Overvejer du at adoptere en kanin?

Kaniner er lette at falde for med deres nuttede udseende, men før du anskaffer dig en kanin, bør du overveje, om den er det rette kæledyr for dig, og om du kan tilbyde den et tilfredsstillende liv. At have en kanin kræver, at du tager ansvar på lige fod, som hvis du havde en hund eller kat. Inden du tager en kanin med hjem, bør du tage stilling til følgende:

Tidshorisont
Er du villig til at beholde kaninen, hvis du flytter, får et barn eller børnene mister interessen? Med god pleje kan en kanin blive 8-12 år gammel, så gør din kanin en vigtig del af dit og familiens liv.

Kaninens væsen
Passer en kanin til din hverdag? Da kaniner er byttedyr, bryder de sig ikke om at blive løftet og krammet. Desuden kan de blive skræmte af høje lyde og hurtige bevægelser. Men kaninen kan godt lide at blive kælet, hvis du sidder roligt ved siden af den.

Børn og kaniner
Hvem skal have ansvaret for kaninen? Kaniner er ikke egnede som kæledyr for mindre børn. Ældre børn kan lære at tage sig rigtigt af kaninen, men det endelige ansvar ligger altid hos den voksne.

Omkostninger
Har du råd til foder, strøelse, neutralisering, årlige sundhedstjek, vaccinationer og behandling i tilfælde af skut sygdom?

Daglig opmærksomhed
Er du villig til at bruge mange timer hver dag sammen med din kanin? Hvis ikke, vil du så anskaffe en ven til din kanin og få dem begge neutraliseret for at undgå hormonel adfærd? Kaniner er meget sociale dyr, så udover daglig pleje, har de brug for selskab.

Motion
Kan du tilbyde kaninen nok bevægelsesfrihed? En kanin er et meget aktivt og nysgerrigt dyr, der hverken fysisk eller psykisk trives med at sidde i et bur. Skal din kanin være huskanin eller udekanin?

Ændring af dit hjem
Hvis din kanin skal leve inde, er du så parat til at kaninsikre dit hjem ved at gemme ledninger, giftige planter o.lign. væk? Og kan du acceptere, at du vil kunne se spor efter kaninen, såsom høstrå, små lorte og gnavemærker? 

Andre kæledyr
Har du andre kæledyr, og hvordan vil de fungere sammen med en kanin? Det er vigtigt, at kaninen kan føle sig tryg i sit hjem. Hunde og katte er rovdyr, og det afhænger af hvert individ, om de kan leve fredeligt med en kanin, der er et byttedyr. 

Allergi
Er der nogen i din familie, der lider af allergi overfor hunde? Du kan få taget en test hos lægen, inden du anskaffer dig en hund.

Feriepasning
Kan du sørge for pasning af din kanin, mens du er på ferie eller tager væk i en weekend? Kaniner er mest rygge i deres egne og kendte omgivelser, men har du ikke mulighed for at finde en, der kan passe din kanin i dit hjem, kan du overveje om smådyrspensionen hos The Voice of Pets skal være din kanins hjem, mens du er på ferie.

 

Find din nye bedste ven

 

Kun med din støtte er vores arbejde muligt

Hvert år hjælper vi flere hundrede nødstedte kæledyr og forener dem med en kærlig familie. De mange glæder kæledyr giver os, og den mentale styrke kæledyr giver psykisk sårbare, er uvurderlig. Vi er helt afhængige af frivillige bidrag, og vores arbejde er kun muligt, når mennesker som dig hjælper os.

Jeg vil hjælpe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.