Vigtigt kropssprog ved bonding af kaniner

Vigtigt kropssprog ved bonding af kaniner

Når man gerne vil give sin kanin en kaninven, er det vigtigt at kende sin kanins kropssprog, inden man begynder at bonde den med en anden kanin. Her er nogle enkelte tips til at lære din kanin at kende.

Vigtige kaninsignaler

Nogle af de vigtige og tydelige signaler en kanin udviser, er ørernes holdning. Ørerne fortæller om kaninens sindsstemning, om den for eksempel er nysgerrig, nervøs eller afslappet.

Kaninens kropssprog

Kaninens ører fortæller, hvordan kaninen har det. Som man kan se, kan signalerne være ganske små og derfor er det vigtigt at kende sin kanins signaler. Har man vædder-kaniner er det ikke nemt at se signalerne på ørerne, men de bruger faktisk ørerne i kropssproget. Kaninhaandbogen.dk/ Understanding Your Rabbit’s Habbits, forbedret af Josefine Kobberø.

Kropsholdning sender også signaler

Kaniner viser også gennem deres kropsholdning, hvordan deres sindsstemning er. Er en kanin for eksempel nysgerrig, nærmer den sig forsigtigt med ørerne fremme, og den gør sig lang og flad i kroppen. Gør kaninen sig klar til angreb, løfter den halen og lægger ørerne bagud.

Hvis en kanin vender ryggen til, betyder det, at den ikke vil snakke. Den kan også gennem lyde fortælle, hvordan den har det. For eksempel grynter, fnyser eller stamper den, hvis den er utilfreds.

Kaninens kropssprog

Kaninens kropsholdning fortæller blandt andet, om den vil snakke eller gerne vil være fri. I dette tilfælde viser kaninen, at den er nysgerrig, har ørerne fremme, gør kroppen lang og flad og bevæger sig langsomt fremad. Kaninhaandbogen.dk/ Understanding Your Rabbit’s Habbits, forbedret af Josefine Kobberø.

Du kan også finde nyttig information i Facebook grupper, hvor ildsjæle deler viden om kaniner, og du kan læse dig til mere viden på kaninhaandbogen.dk. Du er også velkommen til at kontakte os for at få rådgivning.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedst tænkelige oplevelse på vores hjemmeside. Ved at klikke videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.